Predsednik Medicinske komisije FSS i član Zvezdine uprave: ''Nije moje da proveravam...''

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.09.2021.
18:25
Izvor: Telegraf

Stanojević dobio objašnjenje.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Tema dana u srpskom fudbalu je odlaganje utakmice između Crvene zvezde i Voždovca na zahtev aktuelnog šampiona i burna reakcija trenera Partizana Aleksandra Stanojevića što je taj Zvezdin zahtev danas odobren.

Crveno-beli su nešto kasnije saopštili da ukupno desetorica fudbalera, od kojih su dvojica golmani, imaju problema sa stomačnim virusom, a da su još trojica igrača povređeni.

I dok je trener Partizana veoma ljut, predsednik Medicinske komisije FSS i član uprave Crvene zvezde dr Miljko Ristić u izjavi za ''Telegraf'' uverava da je sve urađeno po propisima.

''Nije ovo prvi put, to se dešavalo više puta, doduše ne toliko često. Klub može da priloži šest potvrda o nekoj infekciji, toksikaciji, temperaturi, febrilnom stanju... Dakle imamo šest igrača koji nisu u stanju da igraju, potvrda ne može da bude grupna pisana, već se piše ponaosob za svakog igrača.

Mora da bude zavedena protokolom ambulante gde se vrši pregled, sa pečatom zdravstvene utakmice is a faksimilom lekara. E, ako će oni sumnjati u to, to je druga stvar. Nije moje da proveravam, mi moramo da prihvatimo zvanični medicinski dokument koji potiče iz državne ustanove'', izjavio je Ristić.

On je potom otkrio i ko je doneo zvaničnu odluku da se utakmica između Crvene zvezde i Voždovca odloži.

''Postoji Zajednica Superligaša čiji je predsednik Aleksandar Pivić, u dogovoru sa generalnim sekratarom FSS, Jovanom Šurbatovićem, prihvaćena je molba Crvene zvezde i odluka Medidcinske komisije da se prihvate ta lekarska uverenja i to je suština'', zaključio je Ristić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke