Predsednik o Piksiju i ''orlovima'': ''Debakl? Možda sam preterao, neću da uđem u klub onih koji pljuju Piksija i Džajića''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.06.2024.
19:21
Izvor: Sportske.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras još jednom govorio o učinku našeg nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Predsednik je bio gost TV Pink, gde je jedna od tema bila i eliminacija ''orlova'' već posle prve faze takmičenja na EP.

Debakl ili ne?

''Možda sam ja preterao, možda je ta reč preterana, ali svakako je bio neuspeh''.

Da li očekuje ostavku selektora?

''Ne bavim se ja time, i neću da uđem u klub onih koji će da pljuju po Draganu Stojkoviću i Draganu Džajiću. To su legende srpskog fudbala. 

Mislim da je narod želeo i da je zaslužio više. To sam rekao i za naš rukomet, ali to ne znači da imam nešto protiv Milene Delić. Razgovarao sam danas sa njom i videćemo kako i u rukometu da imamo bolje rezultate.

Takođe, kako da u fudbalu imamo ozbiljnije rezultate i da prevaziđemo taj gubitnički mentalitet da smo srećni ako nismo primili pet golova. Možda ne možemo da budemo prvi, ali možemo da uđemo u osam, u 16. Ulažemo veliki novac i po tome smo u vrhu i tražimo rezultate. Ništa više, samo tražimo rezultate. 

Sešću ja sa Draganom Stojkovićem i Draganom Džajićem, to su moji drugovi i prijatelji. Neću da pričam o ostavkama, nije to moj posao, samo sam rekao da očekujem promene u fudbalu i rukometu. Kakve će se desiti ili se neće desiti, videćemo. Očekujem i ozbiljan rezultat jer niko u Srbiji više neće da se zadovoljava 17. ili 21. mestom u Evropi, u bilo čemu. Kad vide da je mogla Hrvatska do juče ili sada Gruzija, ljudi hoće da i mi to možemo da uradimo. Ništa to nije skandalozno, ili strašno.

Kako god, plasirali smo se i na EP i na Svetsko prvenstvo, naši klubovi daju mnogo manji doprinos reprezentaciji i to je argument u korist Stojkovića, ali smo očekivali bolji rezultat. Čekaćemo 10 dana, razgovaraćemo. Kakve god oduke da donesemo, probaćemo da ostvarimo bolji rezultat u sledećim kvalifikacijama'', rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak