Predsednik Voše progovorio - hoće li biti raskida sa Lalatovićem?

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 01.03.2021.
10:10
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek spušta loptu.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Predsednik FK Vojvodina Dragoljub Samardžić ne vidi ništa čudno u tome što je klub pokrenuo postupak protiv trenera Nenada Lalatovića zbog izjava koji je temperamentni stručnjak davao u medijima.

Lalatović je poznat kao neko ko daje zapaljive izjave, naročito "vruće glave", pokraj terena ili na konferenciji.

Ove sezone je to učestalije, a klub je rešio da stane na put tome.

"Niko sa strane nam ništa nije tražio ili sugerisao, niti je ovaj potez usmeren protiv Nenada lično, jer i dalje imamo visoko mišljenje o njegovom radu u Vojvodini... Samo smo imali pravo i obavezu da reagujemo na Lalatovićevo ponovno iskakanje iz sistema. Nije mu ovo prvi put da izlazi izvan ingerencija šefa stručnog štaba", rekao je za Danas prvi čovek novosadske "stare dame".

Okidač za ovaj potez kluba sa "Karađorđa" bila je Lalatovićeva izjava da bi klub imao četiri boda više da ih sudije nisu oštetile.

Samardžić ne vidi u ovom postupku ništa sporno.

"Prejake su reči disciplinovanje i ućutkivanje u vašem pitanju, pre bih rekao da želimo da ga na drugačiji način podsetimo na pravila ponašanja, jer svi pređašnji razgovori nisu urodili plodom. Mogu da mu budem otac po godinama, pa volim roditeljski da ga zagrlim i ukažem mu na neke stvari, on obeća da neće više, kao na poslednjim zimskim pripremama, a onda mu se desi onakav istup u medijima", rekao je Samardžić.

Lalatoviću ugovor ističe 31. maja, a Samardžić uverava javnost da ovaj postupak neće uticati na prevremeni raskid saradnje.

"Nije nam ideja da prečicom dođemo do raskida ugovora, ako je to neko mislio. Ovo je isključivo stvar poštovanja klupske discipline", zaključio je Samardžić.

Vojvodina nije ušla u prolećni deo sezone onako kako se očekivalo pošto je na pet utakmica ostvarila samo dve pobede.

Naredni meč igra u utorak protiv Partizana u Beogradu, kluba koji je poslednji kiks u prvenstvu imao još krajem oktobra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke