Predsednik Zvezde: ''Mora se razbiti mišljenje da smo prvilegovani''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.02.2022.
00:05
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

I njegov govor na Skupštini izazvao je pažnju javnosti.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Preneli smo u subotu, Crvena zvezda je održala redovnu sednicu Skupštine kluba, a osim generalnog direktora Zvezdana Terzića, prisutnima se obratio i predsednik kluba Svetozar Mijailović.

On je u svom govoru stavio akcenat na tri teme - članstvo, uticaj u fudbalskoj Srbiji i navijači.

U nastavku prenosimo deo Mijailovićevog govora na ove teme.

''Raduje činjenica da i pored svih teškoća i problema koje smo imali na putu postizanja rezultata, mi smo delovali jedinstveno, kao jedna velika i moćna porodica. Ojačali smo u svakom segmentu rada, što je odlična pretpostavka da sa još većom snagom i energijom i u ovu sezonu uđemo u postizanje naših nepromenjenih ciljeva, a to je, pre svega, osvajanje šampionske titule,

Prvo pitanje – članstvo:

Nema skupštine na kojoj nisam ukazivao na stalnu potrebu rada sa članstvom. Potenciram ovo zato što smo uradili veliki broj akcija sa ciljem povećanja broja članova sa plaćenom članarinom. Danas imamo 13217 članova sa plaćenom članarinom od čega: standard 9705, junior+ 625, junior 2887.

Mi još nismo postigli postavljeni cilj i zato je potrebno da nastavimo ove uspešne akcije i planiramo nove. U tome svaki naš član treba da se angažuje, da svojim primerom pomogne ostvarivanju tog cilja.

Poseban akcenat dajemo na decu i treba tako da nastavimo, da od najmlađih dana gajimo zvezdaše, da edukujemo i jačamo Zvezdinu porodicu.

Rezultati koje postižemo na to nas obavezuju.

Drugo pitanje – položaj i uticaj našeg kluba u fudbalskom sportu Srbije:

Svojim rezultatima Zvezda je izborila visoko mesto u evropskom fudbalu. Nesumnjivo to je donelo mnogo dobra fudbalu u Srbiji. Postavlja se pitanje koliko, kao takvi, se pitamo i koliko stvarno utičemo na dešavanja u fudbalskom sportu Srbije.

Ako tome dodamo broj igrača stasalih u Zvezdinoj školi koji igraju u klubovima širom Srbije, 82 škole fudbala sa kojima sarađujemo, taj doprinos se mnogostruko uvećava.

Nismo zadovoljni i to u narednom periodu moramo promeniti i ostvariti uticaj adekvatan našem doprinosu fudbalskom sportu Srbije. Ni manje ni više. Mora se razbiti umreženo mišljenje kod nekih da smo privilegovani, a ne fudbalski dominantni, iz čega objektivno proističe naš ugled, moć i značaj.

Treće pitanje – navijači:

Zvezdini navijači dali su ogroman doprinos u postizanju ovih rezultata, bili su uz klub, uz igrače i verujem da će istim intenzitetom doprinositi da naš tim ostvari zacrtani cilj. To su već pokazali u ovom pripremnom periodu i pred današnju utakmicu.

Ova pandemija nas je uverila šta znače prazne tribine, koliko nedostaje taj ambijent ispunjenihi tribina i koliko je to važno za igrače i sam ishod utakmice. Svedoci smo takođe, da je poseta na nekim utakmicama našeg prvenstva ispod renomea našeg kluba, našeg tima.

Moramo dosta raditi da naši navijači dolaze na utakmice zbog svog tima, zbog podrške, bez obzira sa kojim protivnikom se igra. Da bi nam došli veliki evropski klubovi, kroz naše takmičenje u domaćoj ligi, moramo se u još većem broju družiti na našem stadionu.

Ponoviću i ovoga puta, tim ljudi koji je delovao u prošloj godini, ostvario je istorijski rezultat i imaju našu zahvalnost za to. U ovoj godini on je ojačan i dobra je garancija da će sve postavljene ciljeve uspešno ostvariti'', rekao je Mijailović, a prenosi zvanični klupski sajt.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke