Predstavnik Zvezde govorio o "sramotnom Partizanu", Zečević mu rekao da je "inteligentan"

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 01.11.2022.
15:08
Izvor: Sportske.net

Neko će reći da je ovo bliže nekom rijalitiju...

Beta/AP Photo/Darko Vojinović
Beta/AP Photo/Darko Vojinović

Povezane vesti

Svašta se dešava tokom izbora rukovodstva Fudbalskog saveza Srbije. 

Marko Petrović iz Crvene zvezde se obratio nakon Žarka Zečevića koji je imao šta da kaže Zvezdanu Terziću koji je istakao da Bjeković ne treba da bude predsednik FSS-a. 

"Izvrtati činjenice... Gospodo, u tom je razlika između Zvezde i Partizana. Zvezda je tradicija, džentlmenstvo, a ovo što smo čuli iz usta gospodina Zečevića, to vam je Partizan. Sram vas bilo da na ovaj način spominjete gospodina Zvezdana Terzića, to je vaše ogledalo. Gospodin Terzić, kada se kandidovao za predsednika FSS-a, on se kandidovao ispred OFK Beograda, obišao je celu Srbiju, bio je i u FK Partizan, i u FK Crvena zvezda, u svim klubovima Srbije, razgovarao sa drugima... Vaš kandidat, pošto ste tako počeli, nije se udostojio da nas pozove da popijemo kafu, da nam nešto kaže. Je l to način na koji se gradi solidarnost u srpskom fudbalu? Ono što Zvezda želi, to je kandidata koji će povezati, koji će raditi za interese srpskog fudbala i napraviti nacionalno jedinstvo. Kandidat ne treba da bude obojen crveno ili crno-belom bojom, na način na koji je gospodin Bjeković. Ovo je sramotno kako ste se obratili i kako ste izvrteli istorijske činjenice", rekao je Marko Petrović. 

Odmah se za reč javio Žarko Zečević. 

"Lepo je govorio predstavnik Zvezde, tečno, inteligentno, nemam šta da dodam na to. Ja sam poznat da nikad nikom nisam odgovorio za svojih 30 godina u fudbalu. Nikad ni na prozivku, repliku... Vrlo dobro znate kako su me nazivali, od kriminalca, lopova. Ovo sam osetio za potrebu da kažem, izvinio sam se, žao mi je što nije prisutan ovde. Želeo sam u lice da mu kažem. Nisam diskutovao kao predstavnik Partizana. Lepo sam rekao, antagonizam između Zvezde i Partizana vode u ćorsokak, molio bih da se ovo zapiše. Ja preko novina, štampe, ne pada mi napamet da odgovaram ili prozivam. Ovo je skup fudbalskih radnika gde mogu da kažem ono što sam doživeo ili prošao", odgovorio je Zečević. 

Inače, Nenad Bjeković je povukao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke