Preokret Partizana u Šapcu, ni Gordić nije svemoguć!

Autor: Darko Mitrović
petak 16.04.2021.
19:58
Izvor: Sportske.net

Mučili su se crno-beli, ali na kraju su upisali očekivane bodove.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

U veoma zanimljivoj utakmici 32. kola Linglong Superlige Srbije, Partizan je večeras kao gost savladao Mačvu u Šapcu rezultatom 2:1 i ipak napravio dobru uvertiru za sredu i meč polufinala Kupa protiv Vojvodine.

Utakmicu je domaći tim bolje započeo i već u drugom minutu Mačva je povela golom 18-godišnjeg Branislava Kneževića, posle centaršuta kapitena Pejovića sa desne strane - 1:0.

Partizan je potom pokušavao da izvrši što jači protisak i da što pre nadoknadi taj zaostatak, ali je velike probleme crno-belima pravio mladi golman Mloš Gordić, koji do kraja sezone brani za Mačvu kao pozajmljen igrač Crvene zvezde.

On je tokom prvog poluvremena imao osam-devet odličnih intervencija, zaustavljao je pokušaje Markovića, Štulića, Asana..., a malo je nedostajalo da Mačva u 28. minutu duplira prednost, kada je Subotićev šut iskosa sa leve strane zaustavio golman Stojković, a onda odbijenu loptu Kneževuić nije uspeo da prosledi u mrežu, pošto je na gol liniju stigao i Saša Zdjelar.

Izgledalo je da će Mačva uspetio da zadrži vođstvo do poluvremena, ali u 43. minutu Miljković sa desne strane ulazi u kazneni prostor, izgubio je u jednom trenutku i ravnotežu i kontrolu nad loptom, ali je ona došla do Asana, koji sa desetak metara konačno nalazi put do Gordićeve mreže - 1:1.

U poluvremenu, dekoncentrisanog Štulića zamenio je Holender, a Asana je zamenio Filip Stevanović.

Upravo je Stevanović vrlo brzo pripretio iz slobodnog udarca, ali opet se Gordić istakao odličnom intervencijom.

Na novi gol i preokret Partizana čekalo se do 56. minuta, kada je Natho sa leve strane majstorski pronašao Lazara Markovića u kaznenom prostoru, golman Gordić je istrčao, ali nije uspeo da zaustavi Markovićev šut, baš kao ni još trojica igrača domaćih koji su se nalazili ispred gol-linije - 1:2.

Prilike su potom imali i Holender, pa Suma u 70. minutu kada je Gordić bio savladan, ali se lopta otkotrljala pored leve stative.

Do kraja bez većih uzbuđenja, Partizan je bez problema zadržao stečenu prednost.

Partizan sada ima 80 bodova na drugom mestu na tabeli, Mačva je ostala na pretposlednjoj poziciji sa 21 bodom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke