Preokret - Rad igra u subotu! Sa kojim igračima?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 22.08.2024.
19:30
Izvor: Sportske.net

Situacija je i dalje veoma teška, ali na Banjici ne odustaju.

2022 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2022 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbalski klub Rad sa Banjice se ne predaje!

Pre nekoliko dana snažno je odjeknula vest da Rad nema ni trenera, ni igrače i da je zbog toga službenim rezultatom izgubio meč prvog kola Beogradske zone od ekipe Zuca 2019.

Izgledalo je da je situacija bezizlazna i da se gasi dugogodišnji član elitnog društva kako u Jugoslaviji, tako i u Srbiji, a ujedno i naš nekadašnji predstavnik na evropskoj sceni.

Međutim, u najtežim trenucima po ovaj klub okupila se grupa ljudi koja će učiniti sve kako bi se izbegao najgori scenario.

U toj grupi je pre svih Bogdan Korak, dugogodišnji fudbaler, kasnije i trener Rada, koji je u razgovoru za ''Republiku'' objasnio šta se trenutno dešava na Banjici.

Ključna poruka je da će Rad igrati u subotu protiv Komgrapa, Korak će obavljati ulogu šefa stručnog štaba, ali koje igrače će voditi?

''Rad postoji i - igra u subotu! Rad neće da nestane sa fudbalske mape Srbije'', naglasio je Korak i dodao:

''U prethodnih 48 sati smo se, nas nekoliko najvernijih plavo-belim bojama:  nekadašnji prvotimac Duško Ajder, bivši sportski direktor Miloš Trifunović, koordinator omladinske škole Miloš Tanović, nekada predstavnik kluba Đorđe Caran, Suzana Pavlović, sekretar kluba... doslovno 'izlomili', ali i napravili prvi od nekoliko ključnih koraka za rehabilitaciju našeg Rada kako bi izašli na megdan Komgrapu za vikend.

Uspeli smo da registrujemo nekoliko slobodnih fudbalera koji nisu igrali prethodnih godinu dana, sve je u skladu sa važećim propisima. Detalji oko njihove registracije trebalo bi da budu završeni danas'', objasnio je Korak.

Naravno, očekuje i veliku podršku navijača u duelu sa Komgrapom.

''Poznato je da su navijači uvek naš 12. igrač, siguran sam da će tako biti i za vikend. Trenutno bi nam najviše pomogli ako bi došli na tribine i pružili nam preko potrebnu podršku.

Na pravom smo putu da potpuno ostvarimo 'nemoguću misiju' da Rad nastavi da živi, da fudbal nastavi da se igra na Banjici.

Posao ćemo da dovršimo zbog svih nas, a pre svega zbog šest stotina dece u Omladinskoj školi koja sanjaju velike snove'', poručio je Korak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke