Preokret u Kruševcu, Napredak pobedio golom sa VIŠE OD POLA TERENA!

Autor: Darko Mitrović
subota 14.08.2021.
21:02
Izvor: Sportske.net

Superliga postaje sve zanimljivija.

 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Drugi meč petog kola Linglong Superlige odigran je večeras u Kruševcu, gde je domaći Napredak posle preokreta u drugom poluvremenu savladao ekipu lučanske Mladosti sa 2:1.

Početak meča bio je u znaku gostiju. Već u drugom minutu nije priznat gol Tumbasevića posle kornera, jer je prethodno Baha napravio prekršaj. Napredak je tokom prvog poluvremena imao znatno duži posed lopte u odnosu na rivala, a posle akcije Sprema i Kočića stativa je spasila ekipu Mladosti.

Inicijativa Napretka nije donela rezultat domaćinu, a umesto toga, gosti su poveli pet minuta pre kraja prvog poluvremena. Jojić je na desnoj strani prihvatio loptu, pa centrirtao u kazneni prostor Napretka, gde nespretno reaguje Kerkez i šalje loptu u sopstvenu mrežu - 0:1.

Taj rezultat ostao je na snazi do 56. minuta, kada Napredak zasluženo stiže do izjednačenja pogotkom Mršića.

Potpuni rezultatski preokret dogodio se u 76. minutu, kada je Saša Marjanović udarcem sa oko 60 metara savladao istrčalog golmana Milovića i postavio konačnih 2:1 za domaće.

Ovo je Kruševljanima treća pobeda u prvih pet kola i sada ima devet osvojenih bodova, dok je Mladost najveće razočaranje u novoj sezoni - četvrti poraz iz četiri odigrane utakmice, za poslednje mesto na tabeli.

Podsetimo, ranije danas TSC i Radnički 1923 iz Kragujevca igrali su nerešeno 4:4.

*

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke