Presek stanja na pola puta LK: Splasnula euforija u Humskoj, Totenhem strepi ili ne?

Autor: Nemanja Janošev
petak 22.10.2021.
13:30
Izvor: Sportske.net

Partizan ne mora da brine, a ko mora?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Nakon Lige šampiona i Lige Evrope, nastavljamo sa presekom stanja u Ligi konferencije.

Utakmicama koje su odigrane u četvrtak okončala se prva polovina grupne faze Lige konferencija.

Najviše pažnje domaće javnosti svakako zavređuje učešće Partizana i njihov učinak u dosadašnjem toku novooformljenog takmičenja pod pokroviteljstvom UEFA. Partizan ima sjajnu sezonu. Igraju dominantno u Super ligi Srbije, isto se moglo reći i za Ligu konferencija gde su pre meča sa Gentom imali maksimalan učinak posle duela sa Anortozisom i Florom. Međutim, kada su naleteli na ekipu ravnu sebi, nisu impreisonirali.

Opasni su bili tek u finišu kada su pritiskali rivala da dođu makar do boda. Prečka Igora Vujačića se još trese i Gent je zadao domaći zadatak ekipi Aleksandra Stanojevića. Na kraju je vladala i nervoza zbog čega je strateg crno-belih dobio crveni karton i Partizan će biti lišen njegove pomoći kraj terena u Belgiji.

Međutim, sve to ne bi trebalo previše da poremeti Partizan, ali bilo je dovoljno da se euforija koja je vladala u Humskoj dovede na nivo normale. Flora i Anortozis nemaju kvalitet da se nose sa dve vodeće ekipe u grupi, a da spavaju sa zatvorena oba oka u Partzanu pobrinule su se pomenute ekipe odigravši nerešeno u međusobnom duelu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

U grupi "A" će se za prve dve pozicije boriti Makabi iz Tel Aviva i LASK sa kojim smo se upoznali ovog leta budući da su eliminisali Vojvodinu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bodo/Glimt je uspeo da šokira Romu i Murinja u četvrtak. Čak 6:1 bilo je za norveški klub i uprkos tome što je Portugalac na teren izveo drugi sastav, ovakav debakl sebi nisu smeli da dopuste. Ni u ovoj grupi ne bi trebalo da bude iznenađenja do kraja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

AZ Alkmar je daleko najkvalitetniji tim grupe "D". Jednom nogom su već zakazili u eliminacionu fazu, dok će se Randers i Jablonec u međusobnom duelu koji sledi u idućem kolu boriti za što bolju poziciju pred finiš trke.

Standings provided by SofaScore LiveScore

U Roterdamu dišu bez problema, što se ne može reći za ostatak ekipa u grupi "E". Union Berlin je neugodan protivnik, ali vrlo lako bi moglo da se dogodi da izostanu iz nastavka takmičenja. Slavija i Makabi se pitaju, a Union bi u uzvratnoj utakmici sa Fejenordom mogao bliže da odredi svoju budućnost.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Slovan će učiniti sve da pomrsi račune PAOK-u i Kopenhagenu. Po njih je dobro što mogu izvršiti pritisak na dva tima svojom utakmicom sa slabašnim Linkoln Red Impsom kog su savladali u minulom kolu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Totenhem nije ozbiljno shvatio Ligu konferencija i pitanje je imaju li ambicije da ga igraju. Doživeli su poraz od Vitesea, remizirali sa Murom i Nuno Espirito Santo je prikazao da "pevce" ne zanima previše ovaj turnir, već da će se prevashodno posvetiti Premijer ligi. Međutim, u preostale tri utakmice, mogao bi da "doda gas" jer bi eliminacija svakako urušila ugled kluba, poljuljala samopouzdanje u timu, a ujedno uznemirila navijače koji ionako nisu presrećni situacijom u Londonu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bazel i Karabag su pitanje prolaza u eliminacionu rundu već obezbedili i sada im preostaje međusobni okršaj za prvo mesto.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke