Preuzeo ''vruć krompir'', preporodiće ''Orliće''?

Autor: Darko Mitrović
petak 15.10.2021.
11:21
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Da li je sad možda kasno za ovu promenu?

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Mlada reprezentacija Srbije očajno je startovala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i već posle četiri odigrana kola, šanse našeg tima za osvajanje jednog od prva dva mesta u grupi svele su se na minimum.

''Orlići'' su poraženi od Ukrajine i Francuske, oba puta na domaćem terenu, remizirali u Severnoj Makedoniji, a jedini trijumf ostvarili u Jermeniji.

Poraz od Francuske u Humskoj od 3:0 bio je signal da nešto mora da se menja, pa je selektora Zvonka Živkovića zamenio Aleksandar Rogić.

U prvoj izjavi posle preuzimanja uloge vršioca dužnosti selektora, Rogić je govorio za zvanični sajt FSS i utisak je da sa optimizmom dočekuje nastavak kvalifikacija i mečeve sa Farskim Ostrvima i Ukrajinom.

''Za mene je ovo veliki izazov jer se radi o jednoj generaciji koja je izuzetno talentovana i pred kojom je lepa fudbalska budućnost. Momci koje ću predvoditi u narednom periodu su nešto najvrednije i najtalentovanije što ova zemlja ima. Moramo svojim radom, profesionalnošću i uticajem na model igre usmeriti njihovu dalju karijeru i pomoći im da ostvare svoje fudbalske snove. Naravno, osnovni cilj je da afirmišemo i stvorimo što više igrača koji će kasnije imati važnu ulogu i u A reprezentaciji Srbije. Zahvalan sam ljudima u Savezu koji su u meni prepoznali pravu osobu da u ovako delikatnom trenutku preuzmem brigu o nasoj mladoj reprezentaciji.

Dobro sam upoznat sa zahtevima i obavezama u FSS, što je još važnije poznajem sve te momke koji su članovi U-21 selekcije. Imam jako dobru početnu poziciju i neće mi biti potreban nikakav period adaptacije. Potpuno mi je jasno šta nam je činiti, koji su problemi, prednosti i kvaliteti ove reprezentacije. Sada je na nama da svi zajedno u najkraćem mogućem roku izvučemo potencijal iz te ekipe za koju sam siguran da zaslužuje mnogo više bodova nego što ih trenutno ima na tabeli svoje kvalifikacione grupe'', izjavio je Rogić.

Poseban akcenat stavio je na atmosferu u ekipi.

''Bez dobre hemije i bez prave, familijarne atmosfere nema ni dobrih rezultata. Svakako da taj psihološki aspekt u ogromnoj meri utiče na perfomansu i izdanje svakog pojedinca, samim tim i na učinak reprezentacije. Moj prvi zadatak biće da im povratim izgubljeno samopouzdanje, da ih ponovo ubedim u ono što je apsolutno činjenica, a to je da se radi o fudbalerima velikog potencijala. Ovo što se desilo na početku kvalifikacija treba da shvatimo kao jedan nesrećan splet okolnosti i da svim resursima vratimo momke na pravi kolosek. Ne bih se prihvatao posla da ne verujem u njihov talent i kvalitet'', konstatovao je Rogić i najavio ostatak kvalifikacija kao ''novi početak''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke