Previše grešaka i promašaja, Srbija se vraća iz Moskve bez bodova!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 03.09.2020.
22:36
Izvor: Sportske.net

Sreću ćemo potražiti protiv Turske u narednom meču u Beogradu.

EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Povezane vesti

Poraz reprezentacije Srbije iz kojeg mnogo toga može da se nauči. Naš tim je poražen od Rusije u okviru prvog kola Lige nacija u B diviziji sa 3:1 (0:0).

Nakon prvih 20 minuta odlična igra reprezentacije Srbije, Rusi nisu prilazili golu zahvaljujući odličnoj igri u odbrani naše trojke Pavlović - Maksimović - Milenković, lagano su izlazili na kraj sa presingom protivnika, a u napadu smo pretili preko Milinković-Savića i po stranama gde su delovali Kostić i Lazović.

Velika šansa za Srbiju u 21. minutu nakon odlične akcije po levoj strani, Kostić je fantastično prošao, uputio povratnu Sergeju Milinković-Saviću koji šutira u sam ugao, ali mu je golman Šunjin odbranio.

Rusi su uspeli da priprete Srbiji prvi put u 24. minutu i to je bila najbolja šansa u dosadašnjem toku utakmice. Džikija je skočio, vratio loptu Dzjubi koji hvata volej, ali mu Dmitrović sjajno brani. Odličan refleks srpskog golmana, kasnije je i Lazović izbacio loptu sa gol-linije.

U 40. minutu donekle i nesportsko ponašanje Rusa, ležao je na zemlji Nikola Maksimović kojeg je Dzjuba nagazio, a u kasnije toku akcije Dzjuba vraća povratnu Bakajevu koji je prebacio gol iz izgledne situacije.

Već odmah na startu drugog poluvremena Strahinja Pavlović ruši Bakajeva u kaznenom prostoru, a sudija nije imao dilemu, pokazao je na belu tačku. Dzjuba siguran za prednost Rusa.

U 53. minutu Sergej je tražio penal za Srbiju nakon što je lopta pogodila u ruku jednog od igrača iz Rusije, ali je sudija odmahnuo rukom. Kasnije se na snimku jasno videlo da nema govora o penalu.

Tadić je sledeći pretio, izborio se za šut levom nogom sa oko 20 metara, ali je lopta otišla preko gola. Odmah potom je i Mitrović imao udarac kada je loše šutirao, samo u golmana domaćih.

Ulazak Kolarova i Đuričića je promenio formaciju Srbije, prešao je Tumbaković na igru sa četvoricom u zadnjoj liniji, a odmah je usledila i sjajna akcija Lazovića, Tadića i Đuričića koja ponovo nije završena dobrim pasom.

Nemanja Gudelj

Ponovo su nas Rusi presekli golom.

Neobranjiv udarac Vjačeslava Karavajeva, izborio se za šut i savladao golmana Dmitrovića. Bio je ovo njegov prvi gol u dresu reprezentacije, igrao se 68. minut.

Ipak, naš tim se nije dao tako lako, stigli smo do smanjenja rezultata vrlo brzo.

Maksimović je proigrao Lazovića, ovaj je pronašao Alesandra Mitrovića u petercu koji postiže svoj 35. gol u dresu reprezentacije Srbije čime se približio Moši Marjanoviću, Galiću i Miloševiću na samo dva pogotka. Igrao se 78. minut kada smo izjednačili, ali smo primili gol samo tri minuta kasnije.

baner

Dzjuba rešava sve nakon katastrofalne greške Nikole Maksimovića koji je očajno reagovao,
poklonio loptu protivniku nakon klizanja, aRus ne greši za 3:1.

Mogli smo da preko Đuričića koji je imao 1 na 1 sa Šunjinom da smanjimo rezultat, ali je naš ofanzivni fudbaler slabo reagovao, šutirao je pravo u golmana. Šunjin je imao svoj mali šou na kraju utakmice kada je odbranio i udarac Kolarova desnom nogom.

Na kraju, možemo izvući pouke, nije bilo katastrofalno, ali greške ne smeju da nam se dešavaju u meču protiv Norveške.

Sledeća utakmica reprezentacije Srbije je protiv Turske u nedelju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 04.09.2020
08:17

Ako je neko ocekivao da reprezentacija Srbije moze da napravi neke rezultate sa tumbakovicem na klupi onda taj nema veze sa zdravom pameti.

avatar
jv
Friday, 04.09.2020
00:50

Raspad. Ne zna se ko šta radi, tim je potpuno neuigran. Maksimović i Pavlović očajni. Selektor nema pojma. Dobili smo 3 komada, a imali posed lopte 60%. Koncept uopšte ne postoji. Ozbiljan tim, koji zna igrati fudbal, će nam dati 5 komada.

avatar
Gorila u magli! LFC
Friday, 04.09.2020
00:44

Gde je u celoj prici Grujic to mene zanima?jel se mi to opet vracamo na temu da menadzeri fudbalera biraju tim,dokle vise da se vracaju karijere nekim ljudima u reprezentaciji da bi mogli da se prodaju,dokle?!

avatar
Vojislav-Vojo Dragovic
Friday, 04.09.2020
00:08

Igra Srbije vise nego tuzna , mislim da ce Edegard I Haland da se izigraju pored ovakve odbrane ,pod hitno vratiti sistem sa 4 pozadi. Utisak je da selektor zadnjih 20 godina ne prati koliko je napredovao moderan fudbal, misli da je fudbal isti kao kad je vodio Partizan. Napravio je of SMSa prosecnog igraca koji nema nikakav doprinos kad igra za rep. Ne umije da izvuce maksimum iz njega I da mu nadje poziciju koja mu odgovara . Nista od jos jednog EURA.

avatar
magister
Thursday, 03.09.2020
23:17

Neko pomenu da smo se vratili na Mislinovu taktiku!!!??? Zbog tri stopera? A, da li se sećate da je kod Muslina osim 3 stopera igralo i 2 beka, dva defanzivna vezna (ukupno 7) + Tadić, Kostić i Mitrović?

Igra sa 3 stopera, od kojih su levi i desni sposobni da odigraju bekove - jeste neko rešenje i ono se upravo realizuje sa krilima koja se vraćaju i do pozicije beka, pa se tako neutrališe protivnikova igra po boku. Kad bismo analizirali samo igru, a da rezultat nije bitan - pa bili smo bolji u polju u većem delu. Maksimović je kao taj stoper korektor igrao solidno, osim par gubitaka duela sa Džubom, ali taj je stvarno nezgodan igrač, i osim 3 katastrofalne greške, od kojih je jednu situaciju spasao Pavlović, jednom je Pavlović bio između dvojice kod Maksimovićevog dodavanja protivniku u zoni šuti, pa je napravio penal, a treći put je Džuba - rutinski dao gol. Nikola Maksimović je sjajan igrač i ima sve karakteristike koje su potrebne, ali ovo mu nije prvi put da ima greške koje prevagnu utakmicu na stranu protivnika. Inače smo imali skoro 60% loptu u nogama 15 : 9 šuteva na gol, 50% više uspešnih pasova, 4 : 3 u kornerima. Zato ono na početku nije bio cinizam, nego smo stvarno, osim 2 kiksa delovali dobro, protraćili par šansi, Tadić je dao neuobičajeno loše lopte i 3x šutirao u blok... Lazović sjajan, Kostić i Gudelj takođe, Mitrović i Milenković solidni, Nemanja Maksimović takođe, možda manje vidljiv, ali je pokrivao dosta toga, osim što nije uspeo da blokira šut kod Ruskog drugog gola. Kolarov sa 2, 3 šuta iz ogromne udaljenosti bezveze i šutom sa 14m, kao da vraća loptu golmanu... Naš golman je možda bio malo ispred kod drugog gola, ali možda mu je tu i bilo mesto (posle bitke je lako biti general), jer ko je mogao da očekuje onako dobar šut, a ispred je mogao da istrči za slučaj dubinske lopte. Inače je bio siguran, spasao jedan gol i imao vrlo precizna ispucavanja - dodavanja.

Ja sam ljubitelj drugačijeg koncepta, ali i ovaj bi mogao da prođe, ali sigurno bez Maksimovća u centru (možda da on i Milenković zamene mesta). Đuričić je odigrao par spektakularnih pasova (uvek sam ga video u sastavu, ali ga nije bilo osim kod Siniše), ali se onda ozbiljno obrukao kad je izašao sam pred golmana (to je bio strah od šanse, na treningu bi verovatno dao 10/10).

Dmitrović 7 - Milenković 7, Maksimović 5, Pavlović 6 - Maksimović 6.5, Gudelj 8, SMS 6, Tadić 6.5 - Lazović 8.5, Mitrović 7, Kostić 7.5.

avatar
Hannibal Lecter
Thursday, 03.09.2020
22:54

Tuzno, tuznije, reprezentacija Srbije.

avatar
ZubA
Thursday, 03.09.2020
22:48

Ma kakav Milivojevic sta ce nam on. Bane doktor za neke u odbrani. Treba nam agilniji spic ne sidras. Imamo najboljeg golmane Lige 1 sedi na klupi. Nema Matica samo oni znaju zasto. Neki nabedjeni klinja pravi faul za koje nije bio sankcionisan u domacoj ligi. Zato smo tu gde jesmo.

avatar
Amar Zornic
Thursday, 03.09.2020
22:48

Igra i nije bila toliko losa , nakon svega opet smo se vratili na Muslinovu taktiku koja i jest najbolja za nas ALI pojedinci ocajni . Pavlovic , okej mlad, debi ali ja nzm je li dobio ijedan duel sa Dzubom i kompanijom uz to ocajna reakcija kod penala . Maksimovic standardno los uz ono kobno proklizavanje. Drugi maksimovic nevidljiv na obe strane terena . Sergej ko Alisa u zemlji cuda , ne samo da nije realizovao onu odlicnu sansu nego je pogresio skoro svako dodavanje .

avatar
Mirjevac
Thursday, 03.09.2020
22:47

Nismo slabiji od rusije a izgubili smo sa tri prema jedan 3:1 za ruse!

avatar
adidas forever
Thursday, 03.09.2020
22:46

Nisam gledao utakmicu ali sam sasvim siguran da smo bili bolji, da nismo imali sreće, da Rusi jesu, da su oni iskoristili sve svoje šanse nakon naših kikseva, a mi nismo svoje i da smo oštećeni suđenjem. :D

avatar
Z
Thursday, 03.09.2020
22:45

Sta ce nam Luka i Matic...tu su Maksimovic i Gudelj.
Sada ozbiljno....3:1 je nezasluzeno realno

avatar
England
Thursday, 03.09.2020
22:44

Nemanju Maksimovica sam prvi put vidio da je na terenu u 79-om minutu kad ga je reditelj prikazao u kadru. Svo vreme sam bio ubedjen da je Gudelj jedini veznjak na terenu.

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Thursday, 03.09.2020
22:42

Pavlovic decko nije za ozbiljan fudbal, ima on snagu, to ce nadograditi, ali bez trunka inteligencije sto mu se po pogledu moze videti. Maksimovicu se zaista zahvaliti, toliko puta nas je ukopao, ovde jeste da ne bi nista rezultatski promenilo, ali neka, dosta je. Jovica ne znam zasto zove, ako nije predan, kako novine pisu, ne zovi ga, a ako jeste predan pa ga zbog toga zoves, onda mu daj minimum poluvreme, a realno i celu utakmicu, boljeg napadaca koji je davao vise golova u top5 liga od njega nismo imali 20 godina. Rajkovic je po svim parametrima nas najbolji golman, greje klupu Dmitrovicu koji je imao losiju sezonu od prosle. Za ostale igrace treba jos videti, generalno igra nije toliko losa, cak sta vise i lici na nesto, samo su nas individualne greske ukopale danas. Cak i drugi gol je mogla lako biti odbrana da je golman bio pribran.

avatar
Gogi-11
Thursday, 03.09.2020
22:42

Dali se neko nadao da ce ovi satrapi da se vrate sa bodom???

avatar
Crveni Lucifer
Thursday, 03.09.2020
22:40

poenta ovog tima i nije da pobedjuje i skuplja bodove, da jeste na klupi bi bio neki normalan selektor

avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 04.09.2020
08:25

Ovi sto su tebi zbog ovog komentara nalupali minuse nemaju veze sa zdravom pameti.

avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Thursday, 03.09.2020
22:40

Kakva zvezda takva država, kakva država takav i fudbalski savez, kakav fudbalski savez takva i reprezentacija - srećan Nikola Maksimović svima koji slave jer sigurno ima više kikseva od nastupa za reprezentaciju!

avatar
Александар Столе Стојановић
Thursday, 03.09.2020
22:49

Samo vi ćutite sa ovog Pavlovića, deda Dzyba ga pojeo, imao kiksevi kolko hoćeš

avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Friday, 04.09.2020
21:28

Pavlović u seniorskom fudbalu nikad slabijeg saigrača u odbrani nije imao do Nikole Maksimovića koji je kriv i za prvi gol jer je glavom odigrao i izbacio ruskog igrača u kontri, Pavlović je ostao 1 na 2 jer mu je jedan utrčavao iza leđa, a drugi pomenuti s loptom išao na njega, ali neznalicama ne vredi objašnjavati. Najviše što bih voleo je da se Milenković, Pavlović, Ljajić i Mitrović ne pozivaju ili ne odazivaju više, neka odbrana bude Gobeljić, Ni. Maksimović, Milunović i Rodić.

avatar
Čeki
Thursday, 03.09.2020
23:22

Kriva ti Zvezda, a tvoj igrac kiksao. Samo se ti zavaravaj, za sve ti Zvezda kriva, a isti nam rezultati kao kad je Tole bio i kad ste vi imali dominaciju. Jedini svetli period nam je bio Radomir Antic, ali i tad rezultati isti. Nisi bas fudbalski strucnjak sta da ti kazem, pristrasan si, ne vidis pola stvari, nego samo sta ti odgovara.