Pričao je Petrić i o Lali i o Ljubi...

Autor: Darko Mitrović
subota 29.10.2022.
16:10
Izvor: Sportske.net

Uvertira za sutrašnju utakmicu bila je veoma zanimljiva, šta li nas tek čeka na terenu...

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Posle remija sa Javorom u Humskoj, pa poraza od Nice, ekipa Partizana sutra će imati imperativ pobede protiv Radničkog iz Niša.

Meč se igra u nedelju od 19 časova u Humskoj, a trener Partizana Gordan Petrić ne beži od uloge favorita i ne sumnja u pobedu svog tima, iako veoma ceni protivnika.

''Čeka nas jedna zanimljiva utakmica, jer Radnički Niš totalno drugačije igra, možda Mladost Lučani slično igra, čovek na čoveka, biće zanimljivo igrati protiv tog sistema.

Juče smo sleteli, danas ću da vidim igrače, da li su se odmorili, da li ima povređenih, pa ćemo se odlučiti za sastav.

Partizan mora da izađe u najjačem mogućem sastavu i da pokuša da uzme tri boda. Ne da pokuša, nego da uzme tri boda'', istakao je Petrić i kasnije dodao da se Dijabate tek večeras vraća u Beograd, jer je ostao u Francuskoj kako bi prisustvovao sahrani svog dede. Zbog toga nije izvesno da li će Dijabate sutra zaigrati od prvog minuta.

Ekipu Radničkog sa klupe predvodi trener Nenad Lalatović, koji je uvek posebno motivisan kada njegov tim igra protiv Partizana, a najveća opasnost po gol Partizana mogao bi da bude nekadašnji napadač crno-belih Nikola Štulić. Zna to i Petrić, pa i na to će posebno pripremiti igrače.

''Lala je trener koji voli da igra protiv Partizana i imao je uspeha u prošlosti. Ali, ne treba mi da se opterećujemo Lalom. Ne treba moji igrači da uđu u nervozu, neka gledaju svoj posao i pokušaju da dobiju utakmicu na najlakši mogući način. Biće teško, čitam da oni imaju problema sa sastavom, kartone, povrede, ali to je klasična priča pred svaku utakmicu. Mi treba da se koncentrišemo na naš posao.

Nije samo Štulić, generalno ekipa Radničkog može da nam napravi problem, ali opet ponavljam da moramo da budemo mudri i pametni da završimo meč na najbolji način'', rekao je Petrić.


Partizan je u padu forme u poslednjih nekoliko utakmica...

''Iz iskustva, mi smo i pretpostavili da će protiv Čukaričkog da dođe do zamora. Pad je posle bio protiv Naprertka i Javora što se tiče trčanja i energije. Protiv Javora smo dobro odigrali, trebalo je da ubedljivije vodimo, ali šta je tu je. Ostaje nam da ovih pet utakmica izdržimo i posle da budemo pametni, da dobro iskoristimo ovu pauzu  i da na proleće budemo spremniji. Biće i manje utakmica tada. Sutra će da izađe najbolji mogući sastav i da pokušamo da završimo sve.

U nekim situacijama ne treba da bude sebičnosti, treba da završimo utakmicu, ali i da ne srljamo, s obzirom da igramo ofanzivan fudbal. Da smo to uradili, ne bismo ni primili onaj treći gol. U Nici smo tehničke stvari loše odradili. Ono što sam ja mogao da izbrojim, to je bilo oko 30 lopti koje smo dali protivniku, da li u noge, u aut i tako dalje. Ali, to opet sve dolazi od svežine, zbog umora koji trenutno vlada u ekipi. Možda smo i mi sa klupe pogrešili sa izmenama, ali možda smo i previše ofanzivni, pa nekad i otvorimo vrata.

Ono što pričam sa prijateljima, ne mogu vama da kažem nešto drugo, nismo zaslužili bod. Ima i utakmica u četvrtak  imamo šansu da budemo i prvi i drugi'', naglasio je Petrić.

Mnogi smatraju da je Fejsa kiksnuo kod prvog gola Nice, ne i Petrić.

''Ono što smo pokušali sa Fejsom i Troareom da uradimo jeste da ne bude rupa u sredini terena i nismo imali rupa u sredini terena. Da li je Fejsa nešto drugo mogao da uradi, mogao je, ali je tako bila postavljena igra. Vezni igrači nam nisu pravili višak i ulazili direktno pred našu zadnju liniju i Ljuba je to uradio. Ljuba on odradi što mu kažemo, nije isti igrač kao pre par godina, ali ono što je trebalo da uradi, on je uradio''.

Na pitanje novinara ponovo je prokomentarisao rad svog kolege Nenada Lalatovića.

''Ja Lalu znam privatno, on je specifičan. Treba da ispoštuješ što je on takav, nema takvih trenera u Evropi, ili ih bar ne poznajem. Videćemo, samo da ne uđemo u njegovu priču, nego u našu priču. Neka bude i 1:0, samo da se završi bez povreda, jer nas očekuije i utakmica sezone u četvrtak - za klub, za igrače, ali i za mene'', dodao je Petrić.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke