Prljav veš od pre 30 godina potresa Amerikance pred Srbiju!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 05.01.2023.
08:30
Izvor: Sportske.net

Sukobi u taboru Amerikanaca.

USMNT
USMNT

Povezane vesti

Fudbalska asocijacija Sjedinjenih Američkih Država donela je odluku da selektor za predstojeće mečeve te reprezentacije bude Entoni Hadson.

On će, nakon optužbi porodice krilnog fudbalera Borusije Dortmund i reprezentativca te zemlje Đovanija Rejne, zameniti dosadašnjeg selektora Grega Belhaltera. Samim tim, vodiće nacionalni tim u predstojećim prijateljskim utakmicama protiv Srbije i Kolumbije kasnije ovog meseca.

Šta se krije iza svega? 

Porodica mladog Đovanija na čelu sa ocem Klaudijom i majkom Danijel izašla je u javnost i otkrila da je Greg Belhalter 1991. godine izvršio krivično delo nasilja u porodici nad svojom suprugom iako su oni tada započinjali svoju vezu. Navedeno je da je Belhalter viđen kako fizički povređuje svoju sadašnju suprugu Rozalindu, što je on i priznao rekavši šta se tačno dogodilo.

"Bila je to 1991. godina, bio sam osamnaestogodišnjak i upoznao sam svoju srodnu dušu Rozalindu. Jedne večeri dok smo bili u lokalnom baru posvađali smo se i izašli napolje da popričamo. Došlo je do fizičkog kontakta, udario sam je po nogama", otkrio je Belhalter.

Niko od nadležnih nije prisustvovao slučaju, niti bio upoznat s istim do prethodnog perioda. Greg i Rozalinda su se u međuvremenu venčali imaju četvoro dece i dan danas su u braku. Ali, tokom Svetskog prvenstva dogodilo se nešto što je navelo porodicu Rejna, koja je znala za ovaj incident, da izađe u javnost.

Naime, Belhalteru se nije dopadalo ponašanje Đovanija Rejne u Dohi. Bio je na ivici toga da ga izbaci iz tima jer on nije ispunjavao očekivanja na i van terena. Tada se Đovani požalio ocu koji je kontaktirao Fudbalsku asocijaciju SAD i pritiskao ih da zna inkriminišuće stvari o Belhalteru koje je kasnije iznela njegova supruga.

Večeras nas čeka premijerligaški derbi, a vi pogledajte bonus kvote u AdmiralBet.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke