Problemi, problemi - Stanković primenjuje oprobani recept, ishod da bude isti!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 21.10.2021.
09:23
Izvor: Sportske.net

Može li Zvezda do novog podviga?

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde sastaju se večeras od 18.45 sati sa danskim Midtjilandom u utakmici treće runde grupne faze Lige Evrope.

Iako se po povratku sa reprezentativne pauze činilo da je problemima došao kraj, nastavile su da se nižu neprilike za Dejana Stankovića. Spoznao je da Aleksandar Katai neće biti dovoljno spreman za okršaj sa danskim predstavnikom budući da još ima posledice koronavirusa, a usput je ostao bez Milana Pavkova, čiji doprinos u Razgradu je bio ključan za pobedu.

U Beogradu pred novo gostovanje ostali su još Veljko Nikolić i Rišairo Živković, koji se muči sa fizičkom spremom, a takođe je preležao koronavirus. Na put je krenuo roviti Loi Dioni sa samo jednim odrađenim treningom. S tim u vezi, Stanković će morati da improvizuje u samom napadu, pa će tako, izvesno je, El Fardu Ben igrati najisturenijeg fudbalera.

Šansu sa klupe stripljivo će čekati Marko Lazetić, koji je u Lazarevcu "probio led" u seniorskom timu i upisao se u listu strelaca. Dioni, kako rekosmo, izvesno počinje sa klupe sudeći prema Stankovićevim rečima.

Strateg srpskog šampiona primeniće na idućoj utakmici recept iz Bugarske, kada je Seku Sanogo povučen iz veznog reda u poslednju liniju tima. Tu će se naći zajedno sa Milošem Degenekom i Aleksandrom Dragovićem. Njih dvojica su odmorni i spremni, te će činiti trio ispred Milana Borjana, dok će po bokovima delovati Milan Rodić i Marko Gobeljić.

Priliku u napadu dobiće Filipo Falko, što ne bi bio slučaj da je Zvezda kompletna. Italijan ne uspeva da opravda očekivanja i nastupa u kontinuitetu, ume da napravi razliku, ali za sada to ne demonstrira u redovima šampiona Srbije. Još uvek se čeka...

Šansu u veznom redu, pokraj Kange, mogao bi da dobije Nenad Krstičić budući da je upravo tu kombinaciju Stanković ugiravao protiv Kolubare. Ne bi bilo iznenađenje ni da uz Gabonca zaigra Slavoljub Srnić, čiji posao u Razgradu je bio odlično obavljen.

CRVENA ZVEZDA (3-5-2): Borjan - Dragović, Sanogo, Degenek - Gobeljić, Krstičić (Srnić), Kanga, Rodić - Falko, Ivanić - Ben.

Utakmica je na programu od 18.45 sati na stadionu "MCH" arena. Crvena zvezda je prvoplasirana u grupi "F" sa maksimalnim brojem bodova, dok je Midtjiland na poslednjem mestu sa jednim osvojenim poenom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke