Problemi za Borac, račun blokiran!

Autor: Beta Beta
utorak 29.09.2015.
16:48
Izvor: Beta

Čačanski superligaš u problemu.

boracfk.com
boracfk.com

Povezane vesti

Predsednik Upravnog odbora fudbalskog kluba Borac Zoran Bašanović rekao je danas da je račun čačanskog kluba u blokadi zbog duga za porez, koji, uz obračunatu zateznu kamatu, iznosi 106 miliona dinara.

"Blokada računa onemogućava obavljanje platnog prometa Borca i njegov normalan, zakonit rad, a blokada je nastala kao posledica neplaćenih poreza i doprnosa za period dok je generalni sponzor Borca bila privatna firma 'Auto Čačak', čiji je vlasnik Milenko Kostić",
rekao je Bašanović na vanrednoj konferenciji za novinare koja je održana u zgradi Skupštine Čačka.

Bašanović je rekao da je dug za porez nastao u periodu od 2009. do 2013. godine.

On je dodao da "Auto Čačak" kao generalni sponzor Borca od 2009. do 2013. godine nije uplatio nijedan dinar klubu, a da je u istom periodu Borac na račun ugostiteljskog preduzeća Morava, čiji je vlasnik isti kao i "Auto Čačka", uplatio 35 miliona dinara za izvršene ugostiteljske usluge i da iz tog perioda postoji dug kluba od 15 miliona dinara.

"Firma 'Auto Čačak' se Ugovorom o sponzorstvu obavezala da će po isteku ugovora, 30. juna 2013. godine, izmiriti sve dospele obaveze za Borac, što nije učinjeno", rekao je Bašanović.

On je još rekao da je sa vlasnikom "Auto Čačka" potpisan novi Ugovor o mesečnom finansiranju i da je on trenutno glavni sponzor FK Borac. Na novinarsko pitanje zašto je to učinjeno uprkos njegovim dugovanjima, Bašanović je odgovorio da oni nikoga ne teraju iz Borca i da se vlasnik "Auto Čačka" obavezao da će izmirti raniji dug za porez.

Predsednik Skupštine FK Borac i gradski funkcioner Vladan Milić rekao je da je iz gradskog budžeta Čačka u 2015. godini izdvojeno 11,7 miliona dinara za Borac.

On je dodao da Grad, pored toga, izdvaja i novčana sredstva za završetak fudbalskog stadiona i plaća utrošenu električnu energiju čji računi, prema njegovoj oceni nisu mali budući da se utakmice igraju uveče, pod reflektorima.

Direktor Borca Ivan Stojanović potvrdio je da su fudbaleri sredinom septembra štrajkovali zbog neisplaćenih plata, da nisu održali dva treninga, ali je naveo da je štrajk prekinut jer se uprava obavezala da će im sva dugovanja biti isplaćena.

Stojanović je rekao da se starim igračima tima duguju tri plate. On, koji je bivši fudbaler Borca, ocenio je da je trenutna atmosfera u klubu "odlična" i "nikad bolja".

Borac, koji je osnovan 1926. godine, trenutno zauzima četvrto mesto u Super ligi Srbije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SLOBODAN ZUGOVIC
Wednesday, 30.09.2015
18:03

Šta da se očekuje od čoveka čija je filozofija (nažalost uspešna) dognam-prodam.