Probudili se Drulovićevi ''orlići'', i Piksi ih bodrio!

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.11.2023.
20:54
Izvor: Sportske.net

Mlada reprezentacija Srbije upisala treću pobedu u kvalifikacionoj grupi, ali teško će do drugog mesta.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Prva pobeda mlade reprezentacije Srbije pod vođstvom novog selektora Ljubinka Drulovića.

U prisustvu selektora ''A'' reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija, naš U21 nacionalni tim je večeras u Staroj Pazovi dočekao selekciju Luksemburga, u meču petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i na kraju trijumfovao rezultatom 2:0, a najveći deo posla obavljen je već u prvom poluvremenu.

Srbija je povela u 13. minutu meča golom Petra Ratkova. Srpski napadač je izvršio pritisak na defanzivca gostiju koji je bio prinuđen da vrati loptu golmanu, a onda krenuo i na golmana, izblokirao njegov pokušaj da ispuca loptu koja se od Ratkova odbija u mrežu - 1:0.

Četiri minuta kasnije stopostotna prilika za Stefana Mitrovića kome je Uroš Kabić poslao idealnu loptu u kazneni prostor, ali krilni napadač našeg tima u situaciji jedan na jedan ne uspeva da savlada protivničkog golmana iskosa sa leve strane.

Ipak, nije se dugo čekalo da ''orlići'' dupliraju prednost. To se dogodilo na isteku prvih pola sata igre, kada je odlični Ratkov iznudio jedanaesterac, a precizan sa bele tačke bio je Vladimir Lučić - 2:0.

Sedam minuta kasnije malo je nedostajalo da se mreža Luksemburžana i treći put zatrese, ali je snažan udarac Kabića iskosa sa desne strane, odličnom intervencijom zaustavio golman gostiju.

U nastavku znatno manje zanimljivog sadržaja, a i sve jača kiša je otežavala posao igračima jedne i druge ekipe.

Tek što je ušao u igru umesto Kabića, Miloš Pantović se u 75. minutu našao u odličnoj prilici, ali je šutirao pored desne stative i to je bila možda i najizglednija situacija za postizanje gola tokom drugih 45 minuta, uz Lazetićevu u poslednjim sekundama nadoknade vremena.

Kako rekosmo na početku, ovo je treća pobeda reprezentcaije Srbije u kvalifikacionoj Grupi F, uz dva ubedljiva poraza od Engleske.

Međutim, Ukrajina za sada sjajno igra u ovoj grupi, večeras je savladala i Azerbejdžan sa 1:0, pa i dalje ima maksimalan učinak u ovoj grupi iz koje će dve najboljeplasirane selekcije izboriti plasman na EP.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke