Progovorio i Nađ - Ovako su prodati Matija, Markec, Mitar...

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 26.01.2016.
17:31
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Slučaj Andrije Živkovića podigao je ogromnu prašinu u Humskoj zbog čega je rešio da se oglasi i bivši kapiten i funkcioner Partizana Albert Nađ. Nekadašnji sportski direktor otkrio kako su prodavani najbolji izdanci Partizanove omladinske škole.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Dugo su navijači Partizana čekali da se u javnosti pojave informacije koje će objasniti kako je "mašina za pravljenje igrača" uspela da dođe u poziciju da od prodaje Andrije Živkovića zavisi egzistencija kluba.

Partizanova omladinska škola godinama je "izbacivala" talente koji su za solidne svote novca odlazili u inostranstvo, a otac Andrije Živkovića direktno je prozvao prethodnu Upravu koja je "aminovala" mnoge od tih transfera.

Među "prozvanima" se našao i bivši kapiten kluba i nekadašnji sportski direktor Albert Nađ koji je rešio da "otvori dušu" i otkrije kako su najveći talenti napuštali Humsku.

Svoju "ispovest" Albert Nađ je započeo primerom Matije Nastasića koji je napustio klub a da nije odigrao nijedan meč u prvom timu. Momak koji je sada član Šalkea i vredi milione napustio je Partizan "za veš mašinu"!

"Dečko nam je otišao a da nije obukao crno-beli dres, i to za - veš-mašinu! Ovo je anegdota, ali je tako. U njegovom selu, blizu Valjeva, crkla je veš-mašina. A onda je Nastasićima prišao menadžer, znate koji, kupio veš-mašinu. I još štošta. Tako su ostvarili kontakt. Kad je došlo vreme da se proda, opet su pretili: 'puštajte ga ili mi puštamo menicu'" objašnjava Nađ.

Među ekstratalentima koji su prethodnih godina napustili Humsku bio je i Lazar Marković oko čijeg transfera Albert Nađ nije imao mnogo zamerki, ali je postavio pitanje šta se dogodilo sa Lazarevim bratom Filipom Markovićem.

"Zanima me slučaj Lazarevog brata Filipa, najpre je potpisao profesionalni ugovor sa Partizanom, pa ga raskinuo, da bi bio ustupljen Teleoptiku, a onda ga odjednom vidim kako diže šal Benfike. A ja postavljam pitanje: ko se u Teleoptiku, i zbog čega, odrekao novca koji klubu sleduje na ime trening-kompenzacije?" kaže Nađ.

Posebnu priču predstavlja transfer Aleksandra Mitrovića u Anderleht. Albert Nađ je objasnio da je Vuk Rašović najzaslužniji što je Mitrović danas tu gde jeste i otkriva da je Aleksandrov otac pretio bombom kada je došlo vreme da igrač bude prodat.

"Ta ujdurma je trajala celo leto. Jestroviću kažem: 'ne puštam ga', a on mi pominje da mu je predsednik rekao da vidi sa mnom. Na sledeći sastanak došao je sa jednim svojim saradnikom i Aleksandrovim ocem, Ivicom Mitrovićem. Onda je Mitrović pretio da će da baci bombu na stadion Partizana. Posle tih reči izbacio sam ga iz kancelarije" otkriva Nađ i dodaje,

"Nekoliko dana kasnije upali su neki momci što se mršte. Jedan od njih se poziva na političare. A kad sam, pred njim, okrenuo istog tog na koga se pozvao, ovaj ga je izvređao na sav glas. Još mi kaže: 'Znaš, Adi, bićemo svi dobri.' Verovatno je hteo da me 'zakiti'. Nikad na to nisam pristao" rekao je Nađ.

Transfer Aleksandra Mitrovića u Anderleht na kraju su "aminovali" i završili Dragan Đurić i Darko Grubor, a Albert Nađ je danas poručio da više neće govoriti o onome što se prethodnih godina dešavalo u Humskoj.

"Nemam kome da se pravdam, jer ništa nisam kriv. Ovo je poslednji put da javno pričam o Partizanu. Pred poslednje izbore u Partizanu zvao me je generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić da budem opet sportski direktor, ali jednostavno sa pojedincima nisam mogao" zaključio je Nađ.

Ostaje nam da vidimo hoće li posle svega što smo čuli u prethodnih nekoliko dana još neko od bivših poslenika u FK Partizan odlučiti da javno progovori o svemu što se dašavalo iza kulisa tokom prethodnih godina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragan Drakul
Wednesday, 27.01.2016
19:39

a da li je neko primjetio da je ovaj specijalac smotao ovu plavusu :)

avatar
acab
Wednesday, 27.01.2016
12:50

ne razumem ove bivše funkcionere,trenere što svi osećeju potrebu za ispravljanjem krive Drine kad postanu bivši...pa što nisi bio poštenjačina pa izašao tad kad se to desilo pa rekao šta je bilo,a ne sad kad su te oterali pa si izvisio za svoj deo kolača koji ti je pripadao na osnovu tih mutnih ugovora

avatar
Gospodin Misterioso
Tuesday, 26.01.2016
22:38

U Barsi nisu egoisti zato dobro funkcionisu Mesi,Suarez i Nejmar zato bi mu bilo mnogo teze da uspe u Real pored svih tih velicina...

avatar
Partizan/Lazio
Tuesday, 26.01.2016
20:28

Ovo se sve zna vec dugo,nista novo nije receno.Albert je trebao o tome da prica tada kada se to desavalo,a ne posle 3-5 godina!

avatar
Krcunijo najboLa si!
Tuesday, 26.01.2016
21:02

da ali nije nazalost!

avatar
Partizan/Lazio
Tuesday, 26.01.2016
23:36

Zato meni njegova rec vise nista ne znaci.Obecao je da ce sve reci neposredno nakon debakla protiv Thuna pa na kraju nista od toga,a da nije tada pogazio rec mozda ne bismo imali slucajeve Pantic i Zivkovic.

avatar
Don Silvio
Tuesday, 26.01.2016
19:39

Nista konkretno nije rekao, trla baba lan da joj prodje dan. Al drago mi je da se klupko pocelo odmotavati sad cemo videti hoce li se to i desiti. Treba drzava da se ukljyci i sve u svim klubovima istjera na cisto. Ja samo znam da je u 90% bitnih to jest veci transfera bio upetljan pini i njegova agencijs i svi ti transferi su bili sumljivi

avatar
Dosli decki u Srbiju
Tuesday, 26.01.2016
19:29

A sad Alberte pricaj malo kako su uzimane titule. Kazi sve Alberte jer istina ce isplivati kad tad.

avatar
Meepo
Tuesday, 26.01.2016
19:23

Laz jede laz....

avatar
Dragan Stjepanovic
Tuesday, 26.01.2016
19:07

Nista sto se nije znalo, dobro da je bar neko skupio malo muda da kaze javno. Na kraju sta zakljucujemo sa sigurnoscu, da niko od igraca ustvari ne odlucuje o svojoj sudbini.

avatar
bobar84c
Tuesday, 26.01.2016
19:04

Odmotava se klupko, rak srpskog fudbala treba odstraniti.Pisite o onom sto je izjavio Bojan Radovanovic. https://youtu.be/IA7AN16bMJ0nFk magla.

avatar
Petar Petar
Tuesday, 26.01.2016
21:35

Da, mogli bi malo da pisu o njemu. Npr kako je sa vasom najvecom legendom izveo pljacku para na Kosovu. Taj covek je toliko zaglibio da bi za neki spas svoje glave rekao sve sto mu se servira. Ovo je nesto najjadnije sto se pakuje Partizanu, cak i da je istina sramota je da se obraca paznja na izjave coveka koji je toliko zaglibio da bi dusu djavolu prodao samo da se spasi. Nadji tekstove o njemu pa ce ti sve biti jasno. Ima tu mnogo pikanterija i o vasem magu za peglanje dugova.

avatar
REVOLT SPT BuNT
Tuesday, 26.01.2016
18:39

Uzmi Dzile FK Partizan!

avatar
Krcunijo najboLa si!
Tuesday, 26.01.2016
20:59

znaci ramadaniju se dugovalo zato je otisao matija ccc

avatar
REVOLT SPT BuNT
Tuesday, 26.01.2016
21:09

Why so serious?

avatar
saka7903
Tuesday, 26.01.2016
18:38

Kad tako lepo pricas,sto onda nekazes i odakle PARTIZANU trenutno 10mil.evra bule a toliko igraca ste kao prodali.

avatar
RealanNis
Tuesday, 26.01.2016
20:49

Da si procitao i razumeo tekst razumeo bih odakle nam minus, umesto da budemo u debelom plusu.

avatar
Krcunijo najboLa si!
Tuesday, 26.01.2016
18:37

onda je naslov pogresan jer se ne prica o lazaru vec o filipu. ko da pusta menicu za matiju? to mi nije jasno ni malo!

avatar
El Matador PFC-FCB
Tuesday, 26.01.2016
19:08

Pa Falji Ramadani ko bi drugi?

avatar
Nikola Nikola
Tuesday, 26.01.2016
19:22

Na kraju će ispasti da je Partizan još i dužan Zajaviju.