Projekcija žreba za EURO - Ako se plasira, Srbija u trećem šeširu

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.09.2023.
14:15
Izvor: Sportske.net

Valjda neće biti nekog neprijatnog iznenađenja.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Posle najnovijih mečeva u kvalifikacijama, postaje sve jasnija situacija oko imena putnika na EURO 2024, iako još ima vremena i prostora da se akteulno stanje promeni.

Kada je u pitanju reprezentacija Srbije, naš tim trenutno zauzima drugo mesto u svojoj grupi sa 10 bodova, dva više od Crne Gore koja će nam do kraja kvalifikacija biti najveća pretnja za odlazak na Evropsko prvenstvo i jasno je da će duel Srbije i Crne Gore u Beogradu biti ključan za rasplet ove priče.

Ukoliko sve bude kako očekujemo i Srbija izbori plasman na EP, ''orlovi'' će se na žrebu grupa naći u trećem šeširu.

Tu projekciju je danas na Tviteru objavio hrvatski analitičar Tomislav Globan i prema toj analizi, zajedno sa Srbijom u trećem šeširu bi bile i Albanija, Italija, Holandija, Austrija i Finska.

U prvom šeširu bi bile Nemačka, Portugal, Francuska, Engleska, Belgija i Hrvatska, a u drugom Španija, Mađarska, Švajcarska, Danska, Češka i Škotska. Četvrti šešir bi činile Rumunija, Izrael, Turska, Slovačka, Poljska i Grčka.

Evropsko prvenstvo će biti održano od 14. juna do 14. jula sledeće godine u Nemačkoj, a žreb grupa je zakazan za 2. decembar od 18 časova u Hamburgu.

-


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke