Promena kursa - Pazar nastavlja takmičenje, izabran novi predsednik

Autor: Beta Beta
utorak 23.01.2018.
23:24
Izvor: Beta

Skupština Fudbalskog kluba Novi Pazar večeras je jednoglasno izabrala Tarika Imamovića za novog predsednika Upravnog odbora, a odlučeno je i da ekipa nastavi takmičenje u Prvoj ligi Srbije.

Povezane vesti

Pazarci su bili bez uprave od 11. decembra, kada su klupski čelnici na čelu sa Kemalom Mehmedovićem na skupštinskoj sednici podneli ostavke.

"Ovo je čast, ali i velika obaveza i žrtva svih nas. Pokušaćemo da uradimo sve da održimo klub, da ostanemo u ligi i postavimo jak temelj. Pravićemo strategiju oslanjajući se igrački na našu bazu, koju treba da stvaramo. Neophodna je dobra saradnja sa školama fudbala, koje bi nam ustupile igrače, uz zajednički interes", rekao je Imamović.

Imamović je godinama bio  u rukovodećim strukturama novopazarskog kluba, a pre više od deceniju i po obavljao je i predsedničku funkciju.

Za potpredsednike su imenovani Asim Prenča i licencirani menadžer UEFA Dejan Bašić, a u novi Upravni odbor kooptirano je još 14 članova.

Početak priprema zakazan je za sutra od 14.00 na Gradskom stadionu, kada će prozivku izvršiti šef stručnog štaba Marjan Živković.

"Cilj je da nastavimo da radimo, zato smo sve ovo i napravili, možda malo i na brzinu. Mesec dana ostavljeno je potencijalnim sponzorima da se jave i preuzmu klub, niko se nije javio. Ako se neko pojavi, spremni smo da mu ustupimo mesto", naveo je Imamović.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da će se ovdašnji prvoligaš i dalje takmičiti i da je to dobra vest za ljubitelja sporta, a posebno fudbala.

"Tokom perioda koji smo ostavili zainteresovanim sponzorima, razgovarali smo sa ozbiljnim i neozbiljnim kandidatima. Niko se nije javio da želi da preuzme rukovođenje. Grad je uložio dodatne napore da finansijski podrži klub, kako bi nastavio takmičenje", dodao je Biševac.

On je otkrio da je sa profesionalnom revizorskom kućom napravljen Unapred pripremljeni plan reorganizacije kluba (UPPR).

"Želimo da razgovaramo sa poveriocima, da im isplatimo polovinu duga i izbegnemo stečaj i bankrot. Nemamo toliko sredstava da finansiramo redovno takmičenje i vraćamo dugove. Mislim da ćemo postići kompromis s poveriocima, da ne bi bankrotirali, a oni ostali bez ičega. Očekujem pozitivno rešenje. Postupak traje šest meseci, a ja se nadam da će klub opstati i takmičiti se", kazao je Biševac.

Prva liga Srbije nastavlja se 10. marta, a Novi Pazar će u meču 16. kola gostovati Metalcu iz Gornjeg Milanovca.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
Antonio Candreva87
Wednesday, 24.01.2018
01:29

Znaci opet ce sa istoka biti skandirano. Oooo Tarko lopoveee!!!