Promena pravila mesec dana pred novu sezonu? Stanojević: ''Ne verujem da bi bili tako neozbiljni...''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 13.06.2024.
15:30
Izvor: Sportske.net

Stanojević je uvek bio čovek sa stavom, tako je počeo i svoj novi mandat.

www.starsport.rs
www.starsport.rs

Povezane vesti

Jedno pitanje je privuklo posebnu pažnju na današnjoj promociji šefa stručnog štaba Partizana Aleksandra Stanojevića, a tiče se najavljene promene ''bonus-pravila'' u Superligi Srbije.

Prema tim najavama, već od naredne sezone bi moglo da bude uvedeno pravilo da svaki tim mora da ima dva ''bonus-igrača'' u sastavu, ali je ostalo nejasno dok kog godišta će biti ti bonusi.

I dok drugi ćute na ovu temu, Stanojević je izneo jasan stav i postavio opravdana i logična pitanja u vezi sa načinom na koji ova promena pokušava da se ''progura po ubrzanom tempu''.

''Da vam kažem nešto, nisam fan toga. A ako već pričamo o bonusima u srpskom fudbalu, morate da date neke egzaktne podatke u nekom periodu, da se pripremimo za to. Ako kažete danas za 15 dana unapred, malo je neprofesionalno i nekorektno. Zavisi koje će godište biti bonus.

Ako je bonus od 23 godine, onda to nema smisla. A ako je igrač stranac koji ima srpski pasoš, a igra za drugu reprezentaciju, opet je to smešno i neozbiljno i nije dobro za srpski fudbal. 

Mi jesmo za, ali hajde da to ide nekim redovnim putem, da to bude izglasano za sledeću sezonu, da imamo vremena da se pripremimo, a ne da se klub priprema za 2004. godište, pa onda postoji mogućnost da bude i 2002. godište. Malo je to haotično. Sačekaćemo, ali ja ne verujem da bi bili tako neozbiljni da 20 dana pre početka menjaju pravila.

Pravila se u UEFA menjaju za sledeću godinu. Zato očekujem da će to biti tako i da će biti u interesu srpskog fudbala. Ja sam i kada nije bilo bonusa pružao priliku našoj deci,i jedam za to da našu decu guramo, ali treba naći načina kako doći do toga'', objasnio je Stanojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke