Promene na klupi Srbije, sve zavisi od Partizana

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 08.04.2021.
11:40
Izvor: Sportske.net

Živković potvrdio da je blizu klupe "orlića".

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Povezane vesti

Legendarni fudbaler Partizana Zvonko Živković blizu je da postane novi selektor mlade reprezentacije Srbije, ali će za to morati da dobije odobrenje kluba iz Humske.

U sredu smo preneli informaciju da Fudbalski savez Srbije (FSS) namerava da sporazumno raskine ugovor sa aktuelnim selektorom Ilijom Stolicom, što on nije želeo niti da potvrdi ni da demantuje.

Dan kasnije Živković je konkretnije nagovestio da je dogovor blizu.

"Razgovarao sam sa ljudima iz FSS, ali sam još zaposlen u Partizanu. Neophodno je da mi klub da zeleno svetlo. Nadam se da neće biti problema. Uvek sam radio transparentno, tako će i da ostane", izjavio je Živković za Sportski žurnal.

Nekadašnji napadač crno-belih je trenutno zaposlen kao skaut u Partizanu, a eventualno imenovanje za selektora "orlića" neće mu biti prvenac u reprezentativnom fudbalu.

"Svakako da je mlada reprezentacija izazov, velika mi je želja da preuzmem državni tim, verujem da će se to uskoro i desiti. Imao sam uspeha sa omladincima. Veći deo trenerske karijere proveo sam u radu sa mladima, izuzev skautske uloge u Partizanu kad je šef stručnog štaba bio Avram Grant, kao i uloge prvog trenera Rudara iz Ugljevika i Metalca", rekao je Živković.

Stolica je krajem prošle godine dobio novi dvogodišnji ugovor za obavljanje selektorske funkcije. Taj potez vezuje se ipak, za doskorašnjeg predsednika FSS Slavišu Кokezu i takođe bivšeg sportskog direktora Vladimira Matijaševića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke