Promovisan selektor Đorđević: ''Ovo je kruna moje karijere!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.06.2023.
18:20
Izvor: Beta

Novi selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije, uzrasta do 21 godine je Dušan Đorđević.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Kako je danas saopštio Fudbalski savez Srbije, Đorđević će predvoditi ekipu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025. godine u Slovačkoj. U grupi sa Srbijom su Engleska, Ukrajina, Severna Irska, Azerbejdžan i Luksemburg.

Savez je naveo da je Đorđević zaslužio posao na osnovu minulog i napornog rada i ostvarenim rezultatima.

Đorđević je rekao da je posao selektora veliki izazov i dodatni motiv za dokazivanje.

"Sigurno da je ovo kruna dosadašnjeg rada i dosadašnje karijere, naravno i veliki, veliki izazov. Radiću sa najboljim mladim igračima koje Srbija ima, svestan da su prethodna dva ciklusa za uzrast do 21 godine bila neuspešna. Očekivanja su da se sve to promeni, izbori plasman na Prvenstvo Evrope. Neće biti lako, ali moje iskustvo i znanje biće u funkciji ostvarenja cilja", naveo je on.

Ekipa će se okupiti 12. juna, ali neće biti zvaničnih utakmica.

"Termin je malo nezgodan, jer su igrači praktično na odmoru. Neće biti utakmica, biće prilika da se svi upoznamo, napravimo dobar ambijent. Prednost je što sam možda polovinu igrača sa spiska trenirao u klubovima, tako da se nadam da ćemo iskoristiti na najbolji način vreme u Pazovi, da napravimo ozbiljnu bazu za septembar kada počinju kvalifikacije", rekao je Đorđević.

"Prvo igramo sa Azerbejdžanom, u oktobru sa Engleskom. Imaju dobru selekciju, igrače koji igraju standarno u Premijer ligi, ali hajde da idemo korak po korak. Prvi meč je izuzetno bitan, mnogo je važan dobar start kako bismo sa optimizmom nastavili kvalifikacije", dodao je selektor.

Upitan o prioritetima, da li je važniji rezultat ili stvaranje igrača za A reprezentaciju, Đorđević je rekao da je rezultat bitan ali i da je važno voditi računa o razvoju mladih igrača.

"I jedna i druga stvar su neprocenjivo važni, dakle želimo dobar rezultat, ali i igrače koji će sutra biti A reprezentativci. Mladi igrači se najbolje razvijaju kroz pozitivne rezultate, pozitivne stvari, tako da moramo svi biti svesni grba koji nosimo i zahteva koji postoje kada se obuče dres sa nacionalnim grbom", naveo je on.

"Emocija je posebna, bez obzira na moje iskustvo rada u klubovima, ovo je nešto posebno. Kruna svake karijere, trenerske, igračke. Za sve nas, trenere, mlade igrače, privilegija je braniti boje svoje zemlje", dodao je Đorđević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke