Proradio kragujevački inat - Dudićev Radnički na najbolji način odgovorio na osporavanja!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.08.2024.
22:59
Izvor: Sportske.net

Prvi superligaški bodovi za Kragujevčane u novoj sezoni.

Nenad Kotlajic/Radnicki1923
Nenad Kotlajic/Radnicki1923

Povezane vesti

"Jedva čekam da dođe utakmica, da proradi taj neki inat u nama. Taj inat nas je prošle sezone terao da idemo i preko svojih mogućnosti i granica''.

Ovo je bila jedna od jučerašnjih poruka trenera Radničkog 1923 Feđe Dudića, koji je čitavih pola sata razgovarao sa novinarima na pres konferenciji pred meč sa Radničkim iz Niša, ne krijući da su ga pogodili naslovi u medijima posle eliminacije njegovog tima iz kvalifikacija za Ligu konferencija i poraza od Mornara u Podgorici.

Da li zbog inata, velike želje ili jednostavno većeg kvaliteta ekipe, tek Kragujevčani su večeras u Gornjem Milanovcu savladali imenjaka iz Niša sa ubedljivih 4:0 i tako u velikom stilu došli do prvih bodova u novoj superligaškoj sezoni.

Tek što je meč počeo, pojavio se problem sa reflektorima, pa je negde od petog minuta usledio desetominutni prekid meča, kada su se konačno stekli uslovi da se utakmica nastavi.

Domaći su imali inicijativu od početka meča, ali su Nišlije agresivnom igrom u defanzivi uspevali da spreče prepoznatljivu pas igru Radničkog iz Kragujevca. 

Najbolja prilika od početka meča viđena je u 30. minutu, a imali su je gosti iz Niša. Đo je pravovremeno uočio Bosića u kaznenom prostoru Kragujevčana, uputio je precizan centaršut ka njemu sa desne strane, a doskorašnji fudbaler Javora je volej-udarcem zahvatio tu loptu koju je vrhovima prstiju golman Milošević uspeo da izbije u korner!

Kazna za tu neiskorišćenu priliku usledila je samo tri minuta kasnije kada su Kragujevčani uspeli da povedu. Mehmed Ćosić je obavio veliki deo posla, probio je po desnoj strani uz pomoć Gluščevića, a onda poslao loptu u peterac odakle ju je Kilijan Bevis sproveo u mrežu - 1:0.

Nišlije su pripretile iz slobodnog udarca na ulasku u nadoknadu vremena, ali je Vanja Ilić poslao loptu preko gola.

Samo minut kasnije na drugoj strani, veliki kiks golmana Stevanovića koji je poslao loptu u noge Matiji Glušćeviću, ali talentovani napadač Kragujevčana očajno šutira i šalje loptu daleko pored gola.

Ipak, do kraja prvog poluvremena Kragujevčani su uspeli da dupliraju svoju prednost. Ristić je odlično izveo slobodan udarac sa nekih četrdesetak metara, centrirao je u kazneni prostor i ''pogodio u trepavicu'' Evandra koji udracem glavom šalje loptu pod prečku - 2:0.

Nenad Kotlajic/Radnicki1923

Veliku priliku Nišlije su propustile u 62. minutu kada će Ćosić izblokirao udarac Bosića, zatim su lopta odbila do Stjuarta koji odmah šutira, ali je iznudio samo korner.

Imali su gosti još par poluprilika, ali sve njihove nade da bi mogli da izbegnu poraz raspršio je Milutin Vidosavljević, efektnim golom iz slobodnog udarca u 83. minutu meča. Vidosavljević je iskosa sa desne strane, sa dvadesetak metara udaljenosti gađao suprotni ugao i pogodio ''malu mrežu'' gola golmana Stevanovića - 3:0.

Ni tu se Šumadinci nisu zaustavili i već u 85. minutu dolaze do četvrtog gola. Ortiz je sjajno centrirao sa leve strane za Mirčetića, a novajlija iz Partizana je iskoristio razređenost odbrane gostiju i sa desetak metara poslao loptu u mrežu - njegov prvi gol u dresu Radničkog za konačnih 4:0 u ovom meču.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke