Proradio VAR, igraće se Superliga na ''Čika Dači'', ali Radnički ređa poraze na pripremama

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.07.2021.
22:23
Izvor: Sportske.net

Proba uspela, više ne bi trebalo da bude dileme.

Sportske.net/MihajloVidojević
Sportske.net/MihajloVidojević

Povezane vesti

Kragujevački Radnički 1923 će, iako je bilo neizvesnosti, ipak igrati superligaške mečeve na svom stadionu, ''Čika Dači''.

Povratnik u elitno društvo je danas obavio probu VAR tehnologije na ovom stadionu, sve je urađeno kako je i oplanirano, pa ne bi trebalo da bude problema oko primene nove tehnologije na utakmicama u Kragujevcu.

''FK Radnički 1923, postupio je u skladu sa pravilima takmičenja za narednu sezonu i uz saradnju sa nadležnim organima FSS, televizijskom ekipom TV Arenasport, danas uspešno obavio testiranje i primenio u praksi VAR tehnologiju.

Prethodno su obezbeđeni tehnički uslovi za adekvatnu i propisanu primenu VAR tehnologije. Nadležna komisija Saveza ce dalje sprovesti proceduru nakon uspešno izvršene provere primene VAR tehnologije, nakon čega se očekuje i formalna licenca saveza odnosno Fifa.

Važan dan za naš klub ali i naše simpatizere jer je veliki korak uspešno napravljen u sklopu priprema za najviši rang takmičenja i njegovo igranje na Čika Dači'', saopštili su Kragujevčani na zvaničnoj klupskoj Fejsbuk stranici.

Ono što, međutim, ne može da raduje navijače Radničkog jesu rezultati njihovog tima tokom priprema za novu seznu. Kragujevčani su uspeli samo da savladaju Novi Pazar sa 1:0 u prvoj pripremnoj utakmici, a u ostalim mečevima koje su odigrali u Staroj Pazovi pretrpeli su poraze. Podgorička Budućnost je najpre savladala Radnički sa 2:1, potom su usledila dva poraza od ruske ekipe Krila Sovjetov, 0:3 i 1:4, a danas i od izraelskog Makabija iz Netanje sa 2:0. Uz to, tokom današnjeg prepodneva, drugi tim Radničkog je poražen od Inđije čak sa 5:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke