Prosinečki o fudbalskom mentalitetu Srbije: "Mogu da se ljute koliko hoće, ali..."

Autor: Ivan Cvetković
sreda 29.03.2023.
10:37
Izvor: Sportske.net

"Ko zna predsednika FS Nemačke? Nemojte me zaje....ti...", u svom stilu je dodao legendardni fudbaler.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Proslavljeni fudbaler, kasnije i trener Crvene zvezde Robert Prosinečki dao je intervju za Večernji list u kojem se osvrnuo na brojne teme iz sveta fudbala.

Između ostalog, on je govorio i o nedavno održanim predsedničkim izborima u Fudbalskom savezu Srbije na kojima je pobedio Dragan Džajić.

"Teško mi je da pričam o situaciju tamo kod njih. Džaja ima mnogo godina i ima mnogo iskustva na tim funkcijama. Što je tako važno biti predsednik saveza? Drago mi je da je Džaja predsednik. Svaki predsednik mora da donese novac i napravi strategiju po kojoj sve mora da funkcioniše. Kako se zove predsednik nemačkog, engleskog ili španskog saveza? Retki to znaju, nemojte me zaje....ti. Ne mora predsednik biti bivši fudbaler ili nešto posebno.

Ne mora dobar fudbaler da bude dobar predsednik. Bivši sportista možda može samo da prepozna neke stvari. Predsednik mora da ima organizacione sposobnosti, da donesi novac i dobre odluke. Predsednici saveza najvećih fudbalskih nacija retko izlaze u javnost i retko se o njima priča. Ne kažem da Džajić neće nešto doneti ili napraviti. Kompetentan je u određenim stvarima i ima iskustvo na upravljačkim funkcijama", smatra Prosinečki.

On je potom dodao da selektor Srbije Dragan Stojković pokušava da napravi kult reprezentacije, ali i da se u Kataru pokazao i naš mentalitet.


"Srbi moraju da naprave kult reprezentacije. Pokušava to da uradi Dragan Stojković. Dobro je što su se plasirali na SP jer ih godinama nije bilo nigde, a stalno smo pričali da su imali dobre igrače u velikim klubovima. Nisu mogli dugo da naprave reprezentaciju, nije bilo rezultata. Opet je na poslednjem SP do izražaja došao njihov mentalitet, koliko god se oni ljutili. Napravi se slika u medijima", smatra Prosinečki.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke