Protivnik "Orlića" - Kako nadmudriti profesora iz osnovne i njegov "mali Balkan"?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 17.06.2019.
11:18
Izvor: Sportske.net

Iskusni austrijski selektor dovodi na šampionat tim sastavljen od igrača koji traže afirmaciju, dosta ih je sa prostora bivše Jugoslavije, ali oni su jedna od najuspešnijih mladih selekcija u istoriji Austrije...

twitter
twitter

Povezane vesti

Srbija danas startuje na šampionatu Evrope za mlade, takmičenju koje nam je donosilo mnogo radosti u prošlosti.

Prvi rival je Austrija, a sistem takmičenja je takav da samo pobednici grupa, plus najbolji drugoplasirani idu u borbu za titulu, odnosno polufinale.

Za današnjeg rivala nam ne treba posebna priprema, igrali smo sa njima u kvalifikacijama, dobili u gostima sa 3:1, u finišu su Luka Jović i njegov imenjak Ilić slomili otpor domaćina. U Novom Sadu je završilo bez golova, ali tim rezultatom smo se plasirali na šampionat.

Za Austrijance je ovo prvo učešće u završnici, dva puta su ispadali u baražu, namučili Špance pre dve godine, sada su u oba meča doigravanja sa po 1:0 slavili protiv Grka i našli se na šampionatu.

U odličnoj su formi, dobili su pet od poslednjih šest utakmica, poslednje tri takmičarske, ovo je drugi najbolji niz u istoriji njihovih omladinskih selekcija.

Verner Gregorič je najstariji selektor na turniru, dugo je radio po timovima u Gracu gde je i igrao, posle Matersburga, Linca i Kapfenberga se dokopao 2012. selektorske pozicije. Inače, on je profesor nemačkog i radio je u jednoj osnovnoj školi.

Poreklom je Slovenac, uklapa se u ovaj tim koji je selektirao i u kome je dosta igrača sa prostora bivše Jugoslavije. To im ne smeta, deluju veoma skladno, pomenućemo Sašu Kalajdžića, Stefana Perića, Dejana Ljubičića, Petra Gluhakovića, Darija Marešića, Sandija Lovrića, Ivana Ljubića, Adrijana Grbića, pa Kvasinu, Jakupovića i Balića, dovoljno da shvatite u čijim je rukama austrijski omladinski fudbal i ko su najtalentovaniji igrači.

Kako rekosmo, svi oni su Austrijanci i tu treba stati, daće maksimum, u kvalifikacijama su bili ispred Rusa, Jermena i Makedonaca, primili su samo sedam golova, od toga tri protiv Srbije. Radi se o veoma tvrdoj ekipi, disciplinovanoj, četvorica su u nemačkim klubovima, ostali igraju u domaćem prvenstvu. Ova generacija je pobedila Srbiju u konkurenciji do 17 godina, pre nekoliko sezona, nije čudno što su uspeli da naprave najveći uspeh u omladinskom fudbalu svoje zemlje.

Obično igraju u formaciji, 4-2-3-1, stub odbrane je Danso, fudbaler poreklom iz Gane, koji je iz Engleske stigao u Augsburg, već igrao u "A" selekciji, odlični štoper sa kojim će Luka Jović voditi veliku borbu.

Inače Austrijanci su u prijateljskom meču nedavno odoleli protiv Italijana, naši će morati da se paze Arnela Jakupovića koji u kvalifikacijama dao 4 gola i imao 6 asistencija, dok je Honšak bio najbolji strelac sa šest golova.

Nema Valentina Lazara veziste Herte koji je na meti Intera, a prerastao je mladi tim.

U svakom slučaju, Srbija je favorit, igra se u 18:30 na stadionu u Trstu. Inače, "Nereo Roko" će biti domaćin na sva tri meča našeg tima u grupi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gogi-11
Monday, 17.06.2019
19:25

E jeste i novinar napravio analizu svaka cast... kaze ne treba nam posebna priprema alooooo.... e tako ce mo i proci

avatar
toma1980
Monday, 17.06.2019
13:13

1914 Srbija je Pobedila bas takve ,Naše preko DRINE!!!!! Samo Hrabo Junaci!!!

avatar
jv
Monday, 17.06.2019
12:46

Ima li Austrijanaca u njihovom timu?