Prozivka ili realnost? Bivši trener Partizana tvrdi, Zvezda protiv "trećerazredne ekipe"!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 02.03.2022.
15:30
Izvor: Sportske.net

Nemac smatra da nije reč o ozbiljnoj evropskoj ekipi.

Pedja MilosavljevicSTARSPORT/2022
Pedja MilosavljevicSTARSPORT/2022

Povezane vesti

Nekadašnji trener Partizana i proslavljeni nemački as Lotar Mateus nehotice se u svojim razmišljanjima dotakao i narednog rivala Crvene zvezde u Ligi Evrope, Glazgov Rendžersa.

On je kritikovao Borusiju Dortmund i dosadašnji tok sezone "milionera", pa je obrazlažući lošu sezonu istakao da je klub ispao od "trećerazredne" ekipe Rendžersa.

"Poslednje što je Dortmund uradio je ispadanje od trećerazrednog tima, Glazgov Rendžersa, u Ligi Evrope. Neverovatno. A, Rendžers je u prvenstvu Škotske iza Seltika, koji je uspeo da u Evropi ispadne od norveškog Bodo Glimta. Obrukao se Dortmund na svim frontovima", smatra Mateus.

"Zaista mi je draga Borusija Dortmund. To je veliki klub, koji ima sve što jedan fudbaler ili navijač mogu da požele. Imaju sposobno rukovodstvo, jedne od najboljih navijača na svetu, neverovatan stadion. A, poslednje što su ostvarili je zaista specijalna 'tripla kruna' sačinjena od sramotnih neuspeha: prvo u Ligi šampiona, pa u Kupu Nemačke i sada u Ligi Evrope.

"Sumnjam da su Rendžers, Sporting ili Sankt Pauli približno ekonomski moćni kao Dortmund, a opet je uspeo da ispadne od njih. Možda je novi početak potreban Dortmundu, da se ne bi brukao protiv trećerazrednih timova i da ne bi šampionsku trku završavao u februaru", istakao je Nemac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke