Prštalo je na sve strane - Katai anulirao gol Natha, podela bodova u 156. večitom derbiju!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 19.09.2021.
19:57
Izvor: Sportske.net

Tradicija ispoštovana. Upravo 1:1 je najčešći rezultat u istoriji derbija, čak 28 puta se to dogodilo u prvenstvu.

2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde remizirali su 1:1 (1:0) u 156. večitom derbiju koji je odigran u okviru 9. kola Superlige Srbije.

Za razliku od nekih prethodnih derbija, na ovom smo dobili odličan, dinamičan meč, sa dosta prilika, mladih igrača i viđen je po pogodak na obe strane. 

PARTIZAN: Popović - Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić (od 87. Holender) – Marković (od 66. Menig), Natho (od 74. Šćekić), Jović - Rikardo.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Eraković (od 55. Gajić), Degenek, Dragović, Rodić – Sanogo (od 77. Stanić), Krstičić (od 46. Lazetić) -  Kanga, Ivanić (od 73. Falko), Katai - Dioni.

Prva situacija vredna pomena na utakmici dogodila se posle tri minuta kada je Aleksandar Katai uputio udarac sa distance. Imao je prostora napadač Crvene zvezde da se namesti, ali je tukao direktno u imenjaka Popovića koji je to lako ukrotio.

Dva minuta kasnije, usledila je stopostotna prilika i to za Loija Dionija koji je svojom brzinom napravio problem Vujačiću i Saničaninu. Šutirao je iz neposredne blizine, ali je Popović dobro ušao u šut koji je bio iskosa sa desne strane. Dioni se pretplatio na promašaje u poslednje tri utakmice. Definitivno, Zvezda je mnogo bolje otvorila meč.


Pokušao je Partizan potom da prenesse težište igre na polovinu rivala, što im je uspelo sa nekoliko kreiranih napada preko Natha. Rikardo je takođe imao jedan solidan pokušaj prodora, ali udvojen je napadač crno-belih, pritom je Dragović obavio odličan posao u postavci spram najboljeg strelca lige.

Dioni je bio usamljen u špicu za razliku od prognoza, dobro se kretao i popunjavao obe strane terena. Zvezda je lako probijala linije Partizana i fudbaleri Dejana Stankovića odlično su se kretali između njih. Protok lopte je takođe bio znatno mirniji, te su uz pomoć akcije Kange, Krstičića i Ivanića pripretili udarcem poslednjepomenutog. Manja nesigurnost Popovića, ali ipak lak plen za mlađanog čuvara mreže.

U Partizanu je najviše zavisilo od Rikarda koji je bio konstantna meta saigrača. Gradio se snažni napadač i konstantno vodio duele, pre svega sa Dragovićem. Ubedljivo najbolju priliku imao je Aleksandar Katai koji je, nekarakteristično za njega, glavom pogodio prečku nakon centaršuta Milana Rodića posle pola sata igre.


Sav pritisak i bolja igra Crvene zvezde pali su u vodu posle 36. minuta kada je Bibars Natho iskoristio statičnost Rodića i Krstičića, ali i nespremnost Milana Borjana na snažan udarac Izraelca slabijom, levom nogom. Prelep gol.


Odmah na startu drugog poluvremena usledila je promena u napadu Crvene zvezde. Bačen je „u vatru“ Marko Lazetić, zamenio je Nenada Krstičića i to je značilo da će Dioni na desni bok, a da će se Kanga spustiti. Partizan je zatresao mrežu i drugi put na ovoj utakmici. Učinio je to Rikardo Gomeš, ali je prethodno dosuđen faul nad Rodićem.

Nije se plašio Marko Lazetić i njegov udarac bio je putem kojeg je Zvezda pripretila u nastavku. Miljković je blokirao njegov pokušaj. Ubrzo je i Gajić, mnogo ofanzivniji bek, zamenio veoma dobrog Strahinju Erakovića.

Novu šansu da dupliraju prednost, fudbaleri Paritzana imali su u 60. minutu kada je Jović proigrao Rikarda u sredini, ovaj je leđima bio okrenut golom i imao je potpuno samog Uroševića da mu odloži loptu. Odlučio se da sam završi akciju i to je bila loša odluka.

Posle dužeg vremena, Zvezda je došla u situaciju da zatrese mrežu protivnika. Bio je to centaršut Falka iz prekida sa desne strane, a Katai je u gužvio bio najbolji u skoku i za malo uspeo da savlada Popovića. 

Jedan od mladića koji su dobili šansu na ovom derbiju bio je i Nikola Terzić, čiji slalom pored Kataija i Rodića mogao je lako da se pretvori u pogodak čime bi se stavila tačka na ovaj meč. Kada on to nije želeo da učini, stigla je kazna, baš kao što je bio slučaj sa golom Natha.

Aleksandar Katai nije neko kojem je igra glavom jača strana, ali na ovom derbiju je pravio probleme upravo na taj način. Sjajno je centrirao Milan Rodić u 83. minutu, pronašao Kataija koji treći put ne greši. Slaba reakcija štoperskog tandema Partizana i usledilo je poravnanje rezultata.


To je bio i konačan ishod susreta koji je bio jedan od najboljih za posmatranje u poslednjih nekoliko sezona. Razlika između dva najveća rivala ostaje ista posle ove utakmice - dva boda u korist Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke