Prve projekcije žreba za Mundijal, ko su potencijalni rivali Srbije?

Autor: Darko Mitrović
petak 26.11.2021.
19:49
Izvor: Sportske.net

Kako će izgledati ''šeširi''?

Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Večeras smo saznali kako će izgledati parovi baraža evropske zone kvalifikacija za plasman na Mundijal, a ono što je već na prvi pogled privuklo najveću pažnju je to što će šampionat u Kataru proteći ili bez aktuelnog evropskog prvaka Italije, ili bez Portugalije, s obzirom da se ove dve selekcije nalaze u istoj polufinalnoj grupi iz koje će samo jedna izboriti plasman na Svetsko prvenstvo.

Kompletan ishod današnjeg žreba možete da pogledate OVDE, a mi ćemo sada pogledati i malo dalje, ka žrebu grupa za Mundijal.

Taj žreb biće održan pošto se na svim kontinentima završe kvalifikacije, odnosno baraž mečevi, a zakazan je za 1. april naredne godine.

Već sada je izvesno koje će se reprezentacije naći u najjačem, prvom šeširu, a time se na Tviteru danas pozabavio hrvatski profesor Tomislav Globan.

Na osnovu aktuelne rang liste FIFA, a uz poštovanje Katara kao domaćina, prvi šešir će činiti: Katar, Belgija, Brazil, Francuska, Engleska, Argentina, Španija, i Italija ili Portugalija. Ako se ni Italijani, ni Portugalci ne plasiraju, što je malo verovatno, u prvi šešir bi mogla Danska.

Realno je, ipak, da Danci budu u drugom šeširu, zajedno sa Holandijom, Nemačkom, Švajcarskom, Hrvatskom, a ako se budu plasirali, tu bi mogli da se nađu i SAD, Meksiko, Kolumbija ili Urugvaj.

Kada je reprezentacija Srbije u pitanju, ona bi trebalo da se nađe u trećem šeširu, pa su sve prethodno pomenute selekcije njeni potencijalni rivali iz dva najjača šešira. Razumljivo, Katar bi bio najpoželjniji rival.

U prilogu možete da pogledate i potencijalne rivale iz četvrtog šešira, ali se niko od njih još uvek nije plasirao na Mundijal.

*


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke