Prve reči Ilije Stolice posle otkaza: "Urotilo se mnogo toga protiv nas, imao sam velike snove"

Autor: Nemanja Janošev
subota 13.08.2022.
10:45
Izvor: Sportske.net

Kratkog je daha trajala saradnja, ali to ne menja činjenicu da je Stolica čovek od krvi i mesa.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Dojučerašnji trener Partizana Ilija Stolica oglasio se pismom dostavljenom medijima u kojem se oprašta od kluba iz Humske.

Nešto više od dva meseca  po imenovanju za prvog šefa struke Partizana i velikog pritiska koji je momentalno usledio, Ilija Stolica je bivši. Eliminacija od AEK-a iz Larnake bila je kap koja je prelila čašu i Partizan se rastao sa ovim stručnjakom.

U to ime, Stolica je rešio da se obrati putem pisma koje prenosimo u celosti:

"Dragi Partizanovci, osećam potrebu da vam se obratim i oprostim od vas i voljenog kluba kao čovek čistog obraza. To je prava suština ljudskog bića. Kada sam dolazio na klupu Partizana bio sam uzbuđen, jer sam postao trener kluba za koji navijam od malih nogu", započeo je Stolica i nastavio:

"Imao sam velike snove, želeo sam najviše, da sa klubom beležim pobede i da donesem navijačima osmeh na lice. Znao sam da je momenat težak, možda i najteži u istoriji, ali me entuzijazam nije napuštao. Pričali su mi mnogi da sam kamikaza i da ću brzo da izgorim, nisam im verovao. Slušao sam svoje srce

Nismo uspeli da ostvarimo ciljeve zbog raznoraznih okolnosti, na moju veliku žalost. Moje namere bile su časne, radio sam čisto kao suza. Urotilo se mnogo toga protiv nas, šibali su nas i neki bočni vetrovi. Ostavio bih podrobniju analizu za neku drugu priliku, utisci su još sveži i meni i te kako bolni

Mom Partizanu želim sve najlepše, kao i uvek. Nadam se da će se stvari u kratkom roku pokrenuti. Igračima, zaposlenima, mom nasledniku, svima želim svako dobro", stoji u njegovom pismu.

Stolicu će na klupi Partizana zameniti Gordan Petrić iako se najavljivalo da će to biti Savo Milošević, a debi, novi trener crno-belih imaće u nedelju u Novom Sadu protiv Mladosti GAT.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke