Prvi put posle četiri godine Partizan ima bodovnu prednost nad Zvezdom!

Autor: Darko Mitrović
subota 17.07.2021.
22:52
Izvor: Sportske.net

Ovo se nije dogodilo još od kada su crno-beli 2017. osvojili duplu krunu.

Srdjan StevanovicStarsport.rs ©
Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Povezane vesti

Već na startu nove superligaške sezone, Partizan je stekao bodovnu prednost u odnosu na svog najvećeg rivala i četvorostrukog uzastopnog šampiona Crvenu zvezdu.

Ne samo da u protekle četiri godine Partizan nije uspevao da osvoji titulu, nego ni u jednom trenutku tokom tog dugog perioda nije imao ni bod više od Crvene zvezde. Sve do večeras.

Crveno-beli su juče osvojili samo bod na svom terenu protiv Vojvodine, bilo je 0:0, a Partizan je večeras u Novom Sadu protiv Proletera slavio sa ubedljivih 4:0, pa će posle prvog kola crno-beli imati dva boda više od Zvezde.

Sve najznačanije večeras na ''Karađorđu'' dogodilo se tokom prvog poluvremena, tokom kog je Partizan dominirao na terenu i rešetao mrežu domaćina.

Na vodeći gol se čekalo samo devet minuta, a onda Danilo Pantić kroz sredinu idealno pronalazi Rikarda Gomeša koji ulazi u kazneni prostor i iskosa sa leve strane pogađa mrežu.

Samo četiri minuta kasnije, povratnik u ekipu Partizana postiže još jedan gol, i to još lepši, sličan onom koji je juče postigao Nemanja Milojević za voždovac na Banovom brdu. Rikardo je prihvatio loptu na oko 25 metara od gola, oslobodnio se svojih čuvara i snažnim i preciznim udarcem još jednom savladao golmana Petrića.

Kako je meč odmicao, crno-beli su pokazivali sve veću želju da dođu do novog gola, nisu se zadovoljavali stečenom prednošću, a dodatnu motivaciju davali su im i navijači koji su se okupili na tribinama ''Karađorđa''.

Do trećeg pogotka Partizan  je stigao u 22. minutu. Najpre je izveden korner sa leve strane, lopta je stigla na desnu odakle Jović centrira za Uroševića, a levi bek Partizana udarcem glavom pogađa mrežu.

Ni tu se tim Aleksandra Stanojevića nije zaustavljao, a šest minuta kasnije Danilo Pantić je s leđa zaustavljen prekršajem ispred kaznenog prostora, a slobodan udarac je majstorski izveo Miloš Jojić i pogodio donji levi ugao za konačnih 4:0.

Drugo poluvreme odigrano je po gotovo nemogućim uslovima za igru, teren je zbog jake kiše bio natopljen vodom, pa su i jedni i drugi jedva čekali da se meč završi.

U 84. minutu i mladi napadač Marko Milovanović je zatresao mrežu Proletera, ali je prethodno Holender bio u ofsajdu, što je potvrđeno i iz VAR sobe, pa je do kraja ostalo 4:0 za Partizan.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Delije Sever 021
Sunday, 18.07.2021
10:40

Ooo, navijaci mlade partizanke, eto docekaste i taj dan, posle pola decenije, da imate koji bod prednosti. Ajde sada da se ovo lepo proslavi maksimalno i uziva jer, ko zna koliko ce trajati 😁