Tomićeva rutina dovoljna Kragujevčanima za trijumf nad Radnikom!

Autor: Mladen Heleta
subota 05.11.2022.
14:56
Izvor: Sportske.net

Minimalac Radničkog 1923.

fkradnicki.com/Nenad Kotlajić
fkradnicki.com/Nenad Kotlajić

Povezane vesti

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca savladali su na svom terenu Radnik iz Surdulice sa 1:0, u 18. kolu Superlige Srbije.

Gol odluke na stadionu "Čika Dača" postigao je Nemanja Tomić u 32. minutu.

Kragujevčani su nastavili sa dobrim partijama ove sezone i sada imaju 25 bodova na osmom mestu na tabeli. Radnik, koji je tek u prošlom kolu ostvario prvu pobedu u ligi, zakucan je za samo dno sa svega osam bodova.

Radnički je u prvom poluvremenu bio znatno bolji rival, pretio je u nekoliko navrata preko Tomića, Čolovića i Krajišnika, u 18. minutu mu je sudija Jelena Cvetković dodelila penal, a njena prva odluka je ipak poništena nakon intrevencije iz VAR sobe.

Inicijativu je domaćin materijalizovao u 32. minutu. Surduličani su izgubili loptu u opasnoj zoni, ona je stigla do Čolovića, on se stuštio ka golu sa desne strane, a usledili su idealan pas za Tomića, koji je utrčao sa suprotnog boka, i precizan udarac iskusnog veziste sa desetak metara, posle kog se zatresla mreža iza nemoćnog golmana Vujanca, za 1:0.

U drugom poluvremenu se Radnik odvažio i napao, a Radnički povukao i rešio da čuva stečenu prednost. 

Imali su gosti nekoliko lepih situacija da izjednače, a najbliži je bio Spasić u 65. minutu, kada je bio sam pred golmanom Lekovićem i tukao pravo u njega. 

U finišu je bilo još opasnosti ispred gola Radničkog, ali je igračima Radnika nedostajao završni pas, pa su bodovi ostali u Kragujevcu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke