Rade Bogdanović: ''Provaljeni smo!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.11.2023.
17:35
Izvor: Sportske.net

Da li je to suština problema?

Screenshot/YouTube/RTS Sport
Screenshot/YouTube/RTS Sport

Povezane vesti

Toliko smo želeli taj plasman na Evropsko prvenstvo i čekali ga 24 godine, a sada kada se ta želja ostvarila, utisak nije upotpunjen, jer do plasmana nije došlo na način kakav smo zamišljali.

Kada je obavljen žreb grupa za ove kvalifikacije, teško da je iko mogao da pomisli da ćemo do poslednjih minuta strepeti da li će naš tim osvojiti jedno od prva dva mesta, ali to se ipak dogodilo.

Cilj je, ipak ostvaren, selektor Stojković je zadovoljan, poručio je da je ovaj plasman poklon naciji, a šta kaže RTS-ov analitičar Rade Bogdanović u svojoj prvoj reakciji posle remija sa Bugarima (2:2) danas u Leskovcu i loše odigranog drugog poluvremena?

''Ja sam prokomentarisao na poluvremenu, ne znam šta su popili u svlačionici da tako izađu na teren. 

Ali, ova reprezentacija je limitirana kvalitetom. Očekivanja su uvek jako velika, ali tu ima puno nedostataka u organizaciji, zato je tu uvek neki stres. Nigde nisam video da je nacija očekivala da ćemo da 'sameljemo' Bugare, ali nije ni čudo što je došlo do pada koncentracije, pa i taktičkih i tehničkih varijanti koje su prouzrokovale stres sa hepiendom.

Mi na svakoj važnoj utakmici dobijemo gol koji liči jedan na drugi. Protiv Švajcaraca, pa Crne Gore, pa večeras... Ne sme to da se dešava protiv velikih ekipa'', objašnjava Bogdanović.

Šta treba promeniti kako bi se na Evropskom prvenstvu Srbija mnogo bolje predstavila?

''Da ne bismo bili vreća za udaranje, moramo mnogo toga da promenimo. Bez obzira što akteri kažu da je danas postojao pritisak. Za Evropsko prvenstvo moramo baš dobro da se pripremimo, a sad na koji način, to je stvar selektora. 

Govorili smo već da je ovaj sistem igre rizičan i provaljen. Mi smo provaljeni kao ekipa, Bugari su nas provalili. 

Mi nemamo određene varijante kad te protivnik provali da upotrebiš neku drugu taktičku varijantu. Danas smo otišli, ali daleko od stila kao kad smo otišli na Mundijal protiv Portugala'', istakao je Bogdanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke