Radnički 1923 - Kada će novi stadion, hoće li biti pojačanja?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 20.05.2021.
20:07
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Brojna pitanja moraće Kragujevčani da reše pre superligaške premijere na leto.

fkradnicki.com/Nenad Kotlajić
fkradnicki.com/Nenad Kotlajić

Povezane vesti

Kragujevački Radnički 1923 se ovog proleća plasirao u Linglong Superligu, ali sada se u klubu suočavaju sa novom neizvesnošću - gde će igrati superligaške utakmice, pošto je najavljena izgradnja novog stadiona, a postojeći zahteva ozbiljnu rekonstrukciju.

Jasno je da rekonstrukcija ne bi imala smisla ako će se uskoro graditi novi stadion, za šta je potrebno još vremena.

Po svemu sudeći, Radnički će morati da traže neko alternativno rešenje za odigravanje utakmica u ulozi domaćina, a na tu temu je, između ostalog, večeras govorio i sportski direktor Radničkog Slavko Perović tokom gostovanja na TV Arena Sport.

''Nemamo tačne informacije, ali saradnja sa gradom je na najvišem nivou. Da grad ne stoji iza kluba, mi ne bismo ni bili konkurentni sa ostalim ekipama i ja im se zahvaljujem na tome, ali Superliga nosi neke nove stvari i svesni smo da to zahteva nova odricanja i nova pravila igre. Ne sumnjam da ćemo imati konkurentan tim i da ćemo što se tiče stadiona sve uraditi da to nema nikakve posledice ili ima male posledice po nas, a još manje po naše navijače i građane Kragujevca, koji će biti u mogućnosti da gledaju Superligu.

Još se traga za rešenjem jer se još ne zna kada će početi gradnja stadiona. Najnovija informacija je da gradnja novog stadiona neće krenuti pre 2022. godine. To su sve rekla-kazala priče i kada budemo imali jasne informacije, imaćemo i jasna rešenja. Pokušaćemo da pronađemo rešenje na lokalu, da osposobimo neki od gradskih stadiona da bude prelazno rešenje. To bi bilo najbolje za klub i za navijače koji su zaslužili da gledaju Superligu u svom gradu. Znam da će to ljudima iz grada biti teško da osposobe neki drugi stadion u gradu za superligaške utakmice, ali znam da će uraditi sve što je do njih da nagrade navijače'', istakao je Perović.

Međutim, dodatni problem je i uvođenje VAR-a, pitanje je da li bilo koji od manjih kragujevačkih stadiona može da zadovolji i te zahteve, osim mnogih drugih, poput reflektora, sedećih mesta i tako dalje.

Zato se čini da bi u krajnjem slučaju rešenje bilo da Radnički kao domaćin igra u komšijskom Gornjem Milanovcu, na stadionu Metalca, ali se ta opcija za sada ne pominje.

Druga važna tema jeste prelazni rok, a Perović je najavio pojačanja na svim nivoima, ne samo kada je u pitanju igrački kadar. Treba rešiti i pitanje trenera...

''Trebaju nam pojačanja u svim linijama. Određeni broj igrača mora da dođe, neki i koje smo već skautirali. Dosta sam radio na tome i na vreme pripremao prelazni rok, pratio mlade igrače po drugim klubovima. Negde 70 do 80 posto imamo spreman prelazni rok, ali nećemo na svakoj poziciji moći da realizujemo Plan ''A''. Imamo sliku tima za narednu sezonu'', uverava Perović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke