Radnički 1923: "Pomozite, preti nam gašenje!"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 27.05.2015.
11:14
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Radnički 1923 iz Kragujevca uputio je otvoreno pismo gradonačelniku i gradskom veću u kojem je još jednom apelovao da se klub nalazi pred gašenjem i da je pomoć Grada neophodna da bi se sprečio najgori scenario.

Povezane vesti

Nakon poslednje utakmice u takmičarskoj 2014/2015 na "Čika Dači" je održan poslednji trening posle kojeg je gradonačelniku i gradskom veču upućeno otvoreno pismo u kojem se poziva na pomoć Radničkom.

Teška pozicija u kojoj se nalazi devet decenija star klub preti da uruši Radnički do temelja zbog čega su predstavnici gradske vlasti pozvani da se izajsne o budućem statusu najvažnijeg sportskog kluba u Kragujevcu.

"U okviru priprema za Vanrednu sednicu Skupštine FK Radnički 1923 koja će se održati 19.06.2015. godine, molimo Vas da se, kao jedan od osnivača i subjekta koji je imao monitoring nad Klubom, izjasnite o njegovom daljem funkcionisanju, odnosno budućem statusu.

FK Radnički 1923 je osnovan pre 92 godine i u svojoj dugoj istoriji imao je brojne uspone i padove. Zbog unutrašnjih slabosti, grešaka u vođenju a, pre svega, zbog institucionalnih i materijalnih uslova u kojima funkcionišu sportski klubovi u Srbiji, FK Radnički 1923 se trenutno nalazi u veoma teškoj finansijskoj, organizacionoj i kadrovskoj situaciji. Klubu, bez pomoći grada Kragujevca, preti gašenje!

S obzirom da je jedan deo Upravnog odbora u ostavci i da postoji kriza u rukovođenju Klubom, molimo Vas da, iz svog domena, učinite sve kako FK Radnički 1923 ne bi doživeo sudbinu koju niko u Kragujevcu i Srbiji ne želi
" stoji u pismu FK Radnički 1923.

Ukoliko predstavnici gradske vlasti u Kragujevcu konačno preuzmu deo odgovornosti i daju svoj doprinos u procesu stabilizacije Radničkog 1923, klub sa "Čika Dače" naredne sezone takmičiće se u Prvoj ligi Srbije.

U suprotnom, lako bi moglo da se dogodi da kragujevački Radnički 1923 nestane sa fudbalske mape Srbije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
Goku-Son
Wednesday, 27.05.2015
12:20

Fudbal nam je dotakao dno dna.. Drzava umesto da donese zakon o privatizaciji i da nadje kome da proda klubove u Srbiji, oni ce i dalje da daju Zvezdi,Partizanu, Radnickom pare koje nisu njihove nego novac od nas gradjana i da ih spasavaju bankrota... Sramota, pa ne zivimo u 10. veku, nego u 21. veku.. Sto se mene tice, svaki klub koji je pred bankrotom, neka se ugasi i neka bankrotira, pa makar ostali na 5-6 klubova u drzavi, a ne da se daje novac koji su dali gradjani Srbije na racune za struju,telefon,vodu itd.. Zbog takvog trosenja novca gradjana i jesmo tu gde jesmo.. Umesto da se ulaze u Srbiju, oni sebi stavljaju pare u dzep i bacaju na razne gluposti da vracaju visemilionske dugove fudbalskih klubova,a narod nam je glup za ginisovu knjigu..

avatar
Wednesday, 27.05.2015
12:14

Ne da(J)mo klub koji je ponos Šumadije, malom Tomi je krajnje vreme da krene da preduzme nešto, sramota je šta rade sa gradom a samim tim nam i sport uništavaju!!!