''Čika Dača'' postaje neosvojiva tvrđava - I Vojvodina nemoćna u Kragujevcu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.02.2024.
15:01
Izvor: Sportske.net

Novi trijumf Kragujevčana, nove brige za Novosađane.

Screenshot/TV Arena sport
Screenshot/TV Arena sport

Povezane vesti

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog ostvarili su još jednu pobedu na svom terenu i nastavili uspon na tabeli Superlige Srbije.

Posle trijumfa prošlog vikenda nad niškim Radničkim (3:2), Kragujevčani su danas na ''Čika Dači'' savladali i Vojvodinu, a ovoga puta rezultat je bio 2:1 za ekipu trenera Feđe Dudića.

Ovom pobedom Radnički se izjednačio sa Vojvodinom na deobi šestog mesta na tabeli, pa sada i jedni i drugi imaju po 29 bodova, dok Novosađani pod vođstvom novog šefa struke Božidara Bandovića ostaju na samo jednom bodu u dve utakmice na startu drugog dela sezone.

Prvu ozbiljniju priliku Vojvodina je imala posle samo minut i po, kada je novajlija Seri iskosa sa leve strane šutirao, ali je golman Leković izbio tu loptu u korner.

Na ulasku u četvrti minut nova velika prilika za Novosađane, ovoga puta Seri je odlično proigrao Vukanovića koji takođe šutira iskosa sa leve trane, ali Leković još jednom uspeva da sačuva mrežu u lopta je ponovo završila u korneru.

Vukanović je i u petom minutu oprobao svoj udarac, ali tada nije bila velika opasnost po Lekovića koji je taj udarac sa dvadesetak metara lako ukrotio.

Početni pritisak Vojvodine je zatim donekle oslabio, ali su gosti iz Novog Sada i dalje imali terensku inicijativu.

Ali, onda 19. minut, sjajna akcija Radničkog i vođstvo Kragujevčana!

Sjajni Činedu koji se danas oprašta od Radničkog (karijeru nastavlja u kineskom Liaoningu) pokrenuo je ovu akciju domaćih, prosledio je loptu za Bevisa, iza defanzivaca Vojvodine, a Bevis je uočio Salija Vižđija i sa leve strane poslao loptu u ''srce'' kaznenog prostora Vojvodine, odakle Vižđi pogađa donji levi ugao Rosićevog gola - 1:0.

Na isteku 26. minuta umalo i drugi gol za domaće. Ponovo su odlično sarađivali Bevis i Činedu, ovoga puta u obrnutim ulogama, jer je Bevis uposlio inedua u kaznenom prostoru, a napadač Radničkog je udarcem levom nogom poslao loptu pored leve stative gola gostiju.

Posle perioda zatišja, u finišu prvog poluvremena iznenada se ukazala nova prilika za Radnički kada je Mateus izgubio loptu ispred svog kaznenog prostora, Vižđi ju je osvojio, izbio sam ispred Rosića, ali golman Vojvodine je skratio ugao i zaustavio taj udarac, pa je utisak da bi za domaće bilo bolje da je Vižđi umesto šuta prosledio loptu za Činedua.

Vojvodina preti već u narednom napadu preko Radulovića kada je golman Leković još jednom izbio loptu u korner, a kada je taj korner izveden, domaći su osvojili loptu, krenuli u kontru četiri na dva, ali su je loše realizivali. Lazarević je u kaznenom prostoru Vojvodine sprečio dodavanje Vižđija na levu stranu za Bevisa i nova prilika za Radnički je ostala neiskorišćena.

Domaći su i u drugo poluvreme ušli angažovanije, konkretnije, imao je Vižđi jedan udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je izblokiran, dok je na drugoj strani došlo do sporne situacije u kaznenom prostoru Radničkog, kada su gosti očekivali jedanaesterac, ali posle provere u VAR sobi od toga nije bilo ništa.

Izmena koju je trener Vojvodine Božidar Bandović napravio u poluvremenu, kada je uveo Zukića umsto Nikolića, isplatila se u 64. minutu kada je upravo Zukić doneo izjednačenje ''lalama''.

Andrija Radulović ima velike zasluge za ovaj gol, osvojio je loptu na desnoj strani terena, pronašao Zukića u kaznenom prostoru, a ovaj snažnim udarcem sa nekih 12 metara pogađa Lekovićevu mrežu - 1:1.

U 82. minutu nova sporna situacija, ali u kaznenom prostoru Vojvodine. Posle centaršuta Bevisa sa leve strane, lopta je pogodila Jeličića u ruku i sudija Lazar Lukić je iz VAR sobe pozvan da pogleda snimak.

Tom prilikom Lukić se u potpunosti uverio da ima elemenata za penal i pokazao je na belu tačku. Ristić je izveo najstrožu kaznu, loptu je poslao u desnu, Rosić se bacio u levu stranu i Radnički je poveo sa 2:1!

U 87. minutu novi opasan napad Radničkog, Gluščević je pobegao Bukincu, koji ga obara na dvadesetak metara od gola i domaći su iznudili slobodan udarac.

Do kraja meča pritisak Vojvodine koja je krenula na sve ili ništa, ali gosti nisu uspeli da još koji put ozbiljnije ugroze Lekovićev gol, pa sva tri boda ostaju u Kragujevcu.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke