Voša promašila zicer i pogodila stativu, Radničkom slađi bod na "Čika Dači"!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 16.05.2024.
18:59
Izvor: Sportske.net

Na kraju, podela bodova...

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Radničkog 1923 i Vojvodine remizirali su rezultatom 0:0 u derbiju 36. kola Super lige Srbije. 

Ovim remijem svakako je zadovoljniji Radnički 1923, koji je zadržao dva boda prednosti u odnosu na Vojvodinu i ostao na poziciji broj četiri, mada sada Čukarički može da se izjednači ukoliko u petak pobedi Partizan.

Radnički je bio na momente konkretniji, ali je Vojvodina imala bolje prilike i bila bliža pobedi, jer je u prvom poluvremenu Zukić promašio čist zicer u situaciji jedan na jedan, dok je u drugom Vukanović pogodio stativu. 

Prvo poluvreme bolje je započela Vojvodina, ali je posle 20. minuta konkretniji bio Radnički 1923. 

U drugom je Seri izveo prekid, Zorić je nespretno intervenisao, ali je Leković sprečio da postigne autogol. 

U 10. minutu Voša je imala čist zicer, Vukanović je ukrao loptu Simoviću i spojio usamljenog Zukića sa golom, ali je ovaj šutirao pored stative i istrčalog Lekovića. 

Potom je i Vukanović gađao glavom, Radulović nije dobro zahvatio jednu izbijenu posle kornera, a onda je u 15. minutu viđeno prvo uzbuđenje na drugoj strani. Leković je ispucao loptu, Savićević je u želji da prevari izgubio loptu od Salija koji je odmah proigrao Bevisa, ali je Korać uklizao i sprečio veću opasnost. 

U 22. minutu Radnički je izveo uigranu akciju posle prekida, brzo su domaći prebacili loptu sa desnog na levi bok, usledio je opasan centaršut u peterac, ali je Đorđević intervenisao. 

Nakon uvodnih minuta koji su pripali Vojvodini, tada je bilo jasno da je Radnički preuzeo inicijativu i presingom prebacio težište igre bliže gostujućem golu. 

U 40. minutu Radnički je imao još jedan opasan napad, Vidosavljević je pobegao po levom boku i bio brži od Crnomarkovića, odložio je loptu do Salija, koji je sa ivice šesnaesterca gađao pored stative. 

Ni tu nije bio kraj napadima domaćih, u 43. minutu Vidosavljević se oslobodio Lazarevića i iskosa sa leve strane gađao u prvi ugao, ali je Carević izbio loptu u korner. 

Na startu drugog dela pripretio je opet Radnički, i to opet preko Vidosavljevića, koji je u 47. minutu gađao pored stative, posle Bevisovog centaršuta sa levog boka. 

Nakon toga, Vošu su centimetri delili od vođstva, Vukanović je u prijemu, glavom dao for i pobegao pored Šerbečića, gađao je dalji ugao, ali je Leković zakačio loptu koja mu se potom od stative odbila nazad, ali je tad bio previše u mrtvom uglu, pokušao je da vrati loptu u peterac, ali bezuspešno. 

Ali, Radnički je bio konkretniji i odlučniji u svojim napadima, Gluščević je oprobao udarac u 59. minutu, odbranio je Carević, baš kao što je i minut kasnije Leković zaustavio Vukanovića.

Pet minuta kasnije, Radnički je izveo dobru akciju po desnom boku, koju je završio Sali, ali je izblokiran. 

Sredinom drugog poluvremena došlo je do sukoba na klupama, između članova stručnih štabova, nakon što je Kembel oboren u kontri. Sudija je pregledao snimke, nakon čega je isključio po jedno člana stručnog štaba sa obe strane - Miroslava Stakića i Srđana Žakulu. 

Do kraja nije bilo promene rezultata, Voša je bila nešto konkretnija, Zukićev udarac sa distance zaustavio je Leković, a kako se meč bližio kraju, Radnički je delovao zadovoljniji bodom.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke