Šou u Nišu, preokret, pet golova, dva crvena kartona i pobeda Radničkog - Remi Spartaka i TSC-a!

Autor: Mladen Heleta
petak 26.08.2022.
21:53
Izvor: Sportske.net

Mnogo mirnije bilo je u Subotici.

FK Radnički Niš
FK Radnički Niš

Povezane vesti

Večeras su u terminu od 20 sati odigrane još dve utakmice osmog kola fudbalske Superlige Srbije. U Nišu smo videli spektakularan meč, u kom je Radnički pobedio Napredak sa 3:2, dok su Spartak i TSC remizirali bez golova u Subotici.

U derbiju "južne pruge" na Čairu su viđeni veliki preokret od 0:2 do 3:2 i nesvakidašnje prvo poluvreme.

Igrao se treći minut kada je Matić pobegao Jamkamu i izašao sam pred golmana Stevanovića. Kamerunac je startovao kao poslednji igrač u odbrani na 18 metara od svog gola i sudija Marković mu je bez razmišljanja pokazao crveni karton.

Usledio je slobodan udarac, a njega je u petom minutu fantastično izveo Krstić i na efektan način savladao mladog Stevanovića, za 0:1.

Samo nekoliko sekundi kasnije novi šok za domaći tim. Radnički je krenuo sa centra, Kruševljani su odmah oduzeli loptu, usledila je brza akcija, koju je na maestralan način krunisao Bastajić. Izlomio je Aksentijevića po levoj strani i preciznim udarcem sa 20-ak metara pogodio suprotni ugao, za 0:2 u šestom minutu.

Bastajić je četiri minuta kasnije pokvario utisak. Udario je laktom Aksentijevića u bradu, pa je i on zaradio direktan crveni karton.

Nišlije su potom preuzele inicijativu i smanjile na 1:2 u 27. minutu preko doskorašnjeg igrača Napretka Saše Marjanovića. On je glavom sa sedam metara u padu matirao Petrića, posle veoma dobrog centaršuta levog beka Stojanovića.

Radnički je napadao do kraja prvog poluvremena, nije mogao do pogotka, a malo je nedostajalo da Napredak pravo niotkuda ponovo dođe do dva gola razlike. Mićin je tukao iz daljine u poslednjim sekundama ovog dela igre i pogodio stativu.

Niški tim je bolje otvorio drugo poluvreme i izjednačio je na 2:2 u 55. minutu. Ponovo je strelac bio Marjanović i ponovo glavom. Ovaj put posle centaršuta Mesarovića iz kornera sa leve strane. 

Nakon toga, uraganski napadi Radničkog, visio je gol Napretka u vazduhu i pao je u 80 minutu. Bio je to dug napad domaće ekipe, a na kraju je mladi Stajić glavom spustio loptu na drugu stativu, tamo se najbolje snašao Štulić i nastavio svoju golgetersku seriju, za konačnih 3:2.

Radnički sada ima osam bodova i pobegao je na 12. mesto. Napredak je poslednji na tabeli sa samo dva boda.

U potpunoj senci ovog duela, Spartak i TSC su podelili bodove. Bilo je mirno i bez golova.

TSC na trećem mestu ima 13 bodova, Spartak je osmi sa deset bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke