Spektakl na "Čika Dači" - Radnički 1923 vodio, gubio pa preokrenuo Čuku i pobegao na +5!

Autor: Milovan Longinov
subota 20.04.2024.
15:55
Izvor: Sportske.net

Kakva partija na "Čika Dači"...

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbaleri Radničkog 1923 pobedili su ekipu Čukaričkog rezultatom 4:3 u 31. kolu Super lige Srbije.

Radnički je poveo, Čukarički preokrenuo, ali su domaći ponovo uspeli da dođu do vođstva i preokreta i golom Ivelje u finišu slavio - 4:3. 

Već u petom minutu Radnički je poveo, pošto je Bevis prošao po levoj strani i u petercu pronašao Gluščevića za 1:0. 

Ali, Čukarički je ubrzo uzvratio na sličan način, Stanković je pobegao po desnoj strani i povratnom pronašao Adžića koji je lepo pogodio za 1:1, igrao se 13. minut.

Već u 15. minutu, Vinisijus Melo je doneo preokret, pošto je olako prošao kroz sredinu, vukao je loptu i potom zategao loptu sa nekih 18 metara za 1:2. 

Đurić po levoj strani promešao nekoliko igrača i šutirao u kontra ugao, golman je odbranio, ali je na odbijenu naleteo Ortiz i glavom izjednačio na 2:2. 

Gosti su u finišu prvog poluvremena opet uspeli da povedu, u 41. minutu strelac je bio ponovo Vinisijus Melo. 

Inače, u prvom poluvremenu su obojica trenera ostala bez važnih igrača, Bevis je morao da izađe u 10. minutu, a na drugoj strani je u 34. izašao strelac prvog gola Luka Adžić. 

Čukarički je imao priliku da odmah na startu drugog poluvremena stavi tačku na ovaj meč, Stanković je u kontri pobegao svim čuvarima, obišao i golmana, ali je sa gol linije sjajno intervenisao Aleksić. 

Radnički je desetak minuta kasnije kaznio taj promašaj, u 57. minutu kada je Đurić opet napravio dar-mar po levom boku, posle asistencije Aleksića, pogodio je za treći gol ove sezone i novo izjednačenje - 3:3. 

U 75. minutu Čukarički je opet imao zicer posle kontre, Melo je izbegao ofsajd išao sam ka golu, ali je nesebično proigrao Miladinovića koji je bio u boljoj poziciji na drugoj strani, ali je Leković odlično intervenisao nogom i sačuvao Kragujevčane. 

I onda, u 82. minutu, domaći su opet kaznili promašaj Čuke, Ivelja je postigao pogodak za novi preokret i 4:3 i eksploziju na tribinama!

Kragujevčani su do kraja uspeli da odole napadima Čukaričkog i pobede direktnog rivala u borbi za Evropu. Radnički je sada Čukaričkom pobegao na +5 i stekao veliku prednost u borbi za plasman u Evropu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke