Lep fudbal na ''Čika Dači'', Salijev evrogol, drama u završnici i pobeda Kragujevčana u derbiju imenjaka!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 11.02.2024.
14:59
Izvor: Sportske.net

Derbi opravdao očekivanja.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Odličnu fudbalsku predstavu mogli su danas na stadionu ''Čika Dača'' da vide kragujevački ljubitelji fudbala, na startu prolećnog dela sezone.

Domaći Radnički 1923 je dočekao imenjaka iz Niša i zasluženo slavio rezultatom 3:2. Kragujevčani su vodili i sa 3:0, ali se gosti nisu predavali i uspeli su da ovaj meč uvedu u uzbudljivu završnicu.

Ovo je osma pobeda ekipe trenera Feđe Dudića u 20 odigranih kola, sada Radnički 1923 ima 26 osvojenih bodova i trenutno se nalazi se na osmom mestu na tabeli, dok su Nišlije ostale na pretposleddnjoj poziciji, sa 17 osvojenih bodova.

Tek što je meč počeo, evrogol za ''Čika Dači''! 

Igrao se sedmi minut, akcija Radničkog posle kornera, a onda lopta stiže do Salija Vižđija koji sa blizu 25 metara od gola, iskosa sa leve strane, šalje neodbranjiv šut u gornji levi ugao gola Nišlija - 1:0, sigurno jedan od najlepših golova u sezoni!

Sedam minuta kasnije stopostotna prilika za 2:0, kada je Činedu pobegao svojim čuvarima i sa leve strane kao na tacni poslužio Vidosavljevića koji je boo potpuno sam na desetak metara od gola, ali je očajno šutirao levom nogom i loptu poslao pored leve stative.

Nešto kasnije je i Gluščević imao dobru priliku, ne tako izglednu kao Vidosavljević, ali je ishod bio isti, lopta opet završava pored leve stative.

Nišlije su pripretile preko Vojnovića u 25. minutu kada je posle centaršuta sa desne strane iz slobodnog udarca golman Leković istrčao u prazno, ali Vojnović udarcem glavom loptu šalje iznad prečke.

Samo četiri minuta kasnije, i goszti iz Niša propuštaju stopostotnu priliku, konkretno Smailagić. Njemu je Edmund Ado poslao idealnu loptu kroz sredinu u kazneni prostor, Smailagić se našao u situaciji jedan na jedan sa golmanom Lekovićem, ali poput Vidosavljevića na drugoj strani, loptu je poslao pored gola.

Sve opasniji su postajali fudbaleri niškog Radničkog kako se bližio kraj prvog poluvremena, ali u 40. minutu na drugoj strani ponovo preti Vidosavljević, koji ni ovoga puta nije bio precizan i loptu je iskosa sa desne strane poslao preko gola.

Tri minuta kansije, Činedu je na sredini terena osvojio loptu, povukao kontru i još jednom nesebično prosledio loptu za Vidosavljevića, ali on propušta i treću priliku na ovom meču.


Međutim, sve što je propustio u prvom, Vidosavljević je nadoknadio na startu drugog poluvremena! Samo minut od početka drugog dela igre, Sali Vižđi pored trojice protivničkih igrača majstorski asistira kroz sredinu za Vidosavljevića, koji je ušao u kazneni prostor i ovu priliku na najbolji način iskoristio. Nije bilo ofsajda, Vojnović je bio najbliži svom golmanu i Vidosavljević duplira prednost Kragujevčana - 2:0!

Desetak minuta kasnije trener gostiju Nikola Trajković je izvršio trostruku izmenu, želeo je sve karte da baci na napad, a tek što su te izmene obavljene, Vidosavljević je još jednom zatresao mrežu Nišlija! Ponovo je sve krenulo od Salija Vižđija, koji je u kaznenom prostoru pronašao Glušćevića, ovaj sa leve strane odmah pronašao Vidosavlljevića koji rutinski završava akciju - 3:0!

Mogli su gosti do gola u 66. minutu, kada je Vanja Ilić odlično izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane. Gađao je bliži ugao, ali je golman Leković odlilno reagovao i izbio loptu u korner.

Nisu se Nišlije predavale i pored velikog rezultatskog minusa, a u 72. minutu na asistenciju Mesarovića kroz sredinu, novi napadač Radničkog, Nigerijac Bamidele ulazi u kazneni prostor i preciznim udarcem po zemlji uspeva da savlada Lekovića za 3:1.

Reagovao je i trener Kragujevčana Feđa Dudić sa još nekoliko izmena, jedna je bila prinudna, jer je desni bek Bojan Adžić morao da izađe zbog povrede, a zamenio ga je veteran Milošević.

Izgledalo je da su se domaći oslobodili pritiska Nišlija i da će bez većih problema privesti meč kraju, ali onda je usledila munjevita akcija gostiju. Stojanoviću je na levoj strani ostavljeno previše prostora, on je oštro centrirao na ivicu peterca, gde je na pravom mestu bio Cvetković i snažnim udarcem pogodio mrežu za 3:2!

Na isteku 90. minuta meča Vidosavčljević je mogao sve da reši, ali je sa nekih 12-13 metara poslao loptu preko gola, posle čega je ostalo još četiri minuta nade za Nišlije u nadoknadi vremena.

Bacili su gosti sve karte na napad, ali nisu uspeli da dođu do nove prilike, pa bodovi ostaju u Kragujevcu.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke