Seid Korać u 91. srušio snove prepunog "Čika Dače", Vojvodina je u finalu Kupa

Autor: Mladen Heleta
sreda 24.04.2024.
17:58
Izvor: Sportske.net

Potpuno zaslužena pobeda.

Aleksandar Obrenović/Sportske.net
Aleksandar Obrenović/Sportske.net

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine prvi su finalisti Kupa Srbije. 

Oni su danas u polufinalu, na prepunom stadionu "Čika Dača" u Kragujevcu savladali domaći Radnički rezutatom 1:0.

Aspolutni heroj Novosađana bio je Seid Korać, koji je mrežu domaće ekipe zatresao u 91. minutu. Bio je to njegov prvi pogodak u dresu Vojvodine, kojim je srušio snove Kragujevčana da će po prvi put u istoriji igrati finale nacionalnog Kupa.

Gosti su apsolutno zasluženo prošli u finale, bili su puno bolji tim tokom celog meča, domaćin je išao na penale pred oko 13.000 svojih navijača, sekunde su ga delile od toga, ali nije uspeo.

Voša će se za trofej, koji je poslednji put osvojila 2020. godine, boriti sa Crvenom zvezdom ili Partizanom na novom stadionu u Loznici.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a Vojvodina je imala više od igre i bila bliža vođstvu.

Na terenu smo u uvodna 24 minuta videli pravu "uspavanku", a onda dve kolosalne šanse za Novosađane u istom napadu.

Najpre je golman domaćih Leković "skinuo" čist zicer Ivanoviću iz peterca, posle prodora i pasa Lazarevića sa desne strane, potom je na "otpadak" natrčao Seri i tukao iz neposredne blizine, a kada su svi već videli loptu u mrežu, ukazao se Mehmed Ćosić i zaustavio je na samoj gol-liniji.

Do kraja je dva neprecizna pokušaja imao Kembel, a pretio je i Zukić.

Domaćin je jedinu napadačku akciju izveo u 29. minutu, kada se Aleksić stuštio prema golu Vojvodine između dvojice čuvara, a taman kada je izbio pred golmana Carevića, uklizao je Crnomarković i sprečio potencijalnu veliku opasnost za svoj tim.

Treba napomenuti da su Kragujevčani u 32. minutu ostali bez svog ponajboljeg igrača Vidosavljevića, koji je morao da izađe zbog povrede i svoje mesto ustupi Ortizu.

Drugo poluvreme je počelo u istom ritmu, Vojvodina je napadala, a u 50. minutu je Kembel imao veliku priliku, ali na sreću domaćih nije dobro reagovao u petercu.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku, pokušavali su gosti na sve načine da probiju "bedem" koji je postavio Feđa Dudić, ali nisu uspevali.

Radnički se sve pliće branio kako se bližio poslednji sudijski zvižduk, bilo je očigledno da je on taj koji želi da putnika u finale odrede penali, bio je jako blizu da u tome uspe, ali je poklekao u 91. minutu.

Vukan Savićević je sa leve strane poslao idealan centaršut u kazneni prostor, a tamo je Seid Korać utrčao iz drugog plana, izmakao pažnji domaćih, i udarcem glavom pogodio željeno mesto, za 0:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke