Radnički morao da dovede i petog golmana, Hrvat pomaže Šumadincima!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.07.2021.
17:48
Izvor: Sportske.net, fkradnicki.com

Posle serije problema sa golmanima, Kragujevčani našli rešenje.

Sportske.net/MihajloVidojević
Sportske.net/MihajloVidojević

Povezane vesti

Kragujevački Radnički 1923 ostvario je rezultate iznad svih očekivanja u prva dva kola Superlige, upisao je obe pobede, ali je istovremeno upao u velike kadrovske probleme kada su golmani u pitanju. 

Junak meča u Lučanima Stojan Leković, kao i prošlosezonski prvi golman Ognjen Lukić moraju na operacije kolena, dok je Lazar Raičević još uvek nedovoljno oporavljen posle osmomesečne pauze.

Tako je priliku protiv Spartaka u prošlom kolu dobio 17-godišnji David Spasojević, ali je bilo jasno da će Kragujevčani morati da angažuju još jednog golmana do kraja prelaznog roka.

To su učinili već danas, kada je i zvanično predstavljen 37-godišnji hrvatski internacionalac Ivan Radoš. Kako je saopšteno iz kluba, on je sa Kragujevčanima dogovorio šestomesečnu saradnju, koja bi mogla da se produži ukoliko do tada pomenuti golmani ne budu spremni.

Naravno, u pitanju je golman sa velikim iskustvom, a u Radnički dolazi posle rastanka sa mađarskim drugoligašem Vašašom. Prethodno je u Mađarskoj branio i za Diošđer sa kojim ima osvojen Liga kup Mađarske. U Hrvatskoj je nastupao za Samobor, Moslavinu, zagrebački HAŠK i Kroaciju Sesvet.

''Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam postao deo ovog kluba. Sticajem okolnosti imam dosta prijatelja iz Kragujevca, koji su mi o Radničkom 1923 rekli sve najbolje. Došao sam prvenstveno iz želje da pomognem klubu koji ima problema sa povređenim golmanima i biću tu sve dok se oni u potpunosti ne oporave'', izjavio je Radoš na promociji.

U ime kluba na predstavljanju je govorio sportski direktor Slavko Perović.

''Spletom nesrećnih okolnosti mi smo se našli u jednoj nesvakidašnjoj situaciji sa golmanima, budući da su oba naša mlada čuvara mreže, Ognjen Lukić i Stojan Leković, zaradili povredu ligamenata i da moraju na operaciju meniskusa. Srećom, uspeli smo da u kratkom roku pronađemo odgovarajuću alternativu u vidu Ivana Radoša, golmana ogromnog internacionalnog iskustva, koji je izrazio želju da pomogne klubu kako bi se taj uslovno rečeno 'požar' među stativama ugasio.

Ja mu se ovom prilikom još jednom najiskrenije zahvaljujem na tome što je pristao da nam izađe u susret u ovoj vrlo delikatnoj situaciji. Predviđeno je da on ovde provede narednih šest meseci, tačnije onoliko koliko je potrebno dok se oba naša mlada golmana ne oporave. Kada taj period prođe, svakako ćemo sesti zajedno i razgovarati o budućim planovima'', izjavio je Perović.

*

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke