Kragujevčani su već u plej-ofu, evrogolovi na ''Čika Dači'', probudile se i Nišlije!

Autor: Darko Mitrović
subota 30.03.2024.
15:56
Izvor: Sportske.net

Veliki uspeh Radničkog iz Kragujevca koga do kraja sezone očekuje još ''napad'' na evropsku scenu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Današnjim trijumfom od 3:1 na ''Čika Dači'' protiv Napretka u meču 27. kola Superlige, kragujevački Radnički 1923 je osigurao plasman u plej-of, tri kola pre kraja preliminarnog dela sezone, a ujedno se vratio i na četvrto msto na tabeli!

Prvu veliku šansu za vođstvo Radnički je imao posle odlične akcije u 16. minutu, kada je Kilijan Bevis sa leve strane ubacio loptu u peterac, ispred Aleksića je intervenisao jedan igrač Napretka, lopta se zatim odbila do Vidosavljevića koji sa 10-11 metara šutira preko gola.

Tri minuta kasnije obećavajuća kontra Radničkog kada je Ortiz mogao i da šutira na ulasku u kazneni prostor, ali se odlučio na dodavanje za Vidosavljevića i iznudio samo korner. Posle tog kornera je dobar pokušaj imao i Sali Vižđi, ali je njegov udarac izblokiran u petercu gostiju.

Bolja igra Radničkog je krunisana u 28. minutu meča. Levi bek Tomislav Dadić je delovao po levoj strani, odakle je utrčao u kazneni prostor, Aleksić mu je pravovremeno poslao loptu, a Dadić iskosa sa leve strane, sa ivice peterca šalje loptu kroz noge golmana Savića - 1:0.

Nepunih devet minuta kasnije, ova prednost Kragujevčana je duplirana. I to na kakav način!

Ovoga puta odlična saradnja Ortiza i Aleksića koji sa nekih 18 metara od gola šalje neodbranjiv projektil u gornji levi ugao gola gostiju - 2:0, evrogol!

Tek što je počelo drugo poluvreme Radnički je još jednom pripretio, ali mnogo bolju priliku imao je Sali Vižđi u 53. minutu kada je na dodavanje Ćosića šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Savić uspeo da tu loptu izbije u korner.

Prvi šut u okvir gola Radničkog upućen je tek u 57. minutu meča, kada je Nebojša Bastajić šutirao sa dvadesetak metara, ali je golman Leković izbio loptu u korner. Posle tog kornera nova šansa za Napredak, ali se Majdevac spetljao u petercu domaćih.

Samo minut kasnije još jedna lepa akcija Radničkog na drugoj strani koju je Vidosavljević na asistenciju Bevisa završio pogotkom, ali je provera u VAR sobi pokazala da je golu prethodio mali ofsajd, pa je ostalo 2:0.

Izgledalo je da Radnički ima situaciju pod kontrolom, ali onda u 73. minutu Kruševljani vraćaju rezultatsku neizvesnost zahvaljujući solo-prodoru Ognjena Mršića kroz sredinu, previše prostora su mu domaći ostavili, što on koristi da sa oko 30 metara iznenadi golmana Lekovića - još jedan evrogol, 2:1!

Nade Kruševljana trajale su do poslednjih trenutaka nadoknade vremena, kada je golman Savić odbranio Gluščevićev šut iskosa sa desne strane, ali lopta se odbila do Vasilija Đurića koji snažnim šutem sa desetak metara pogađa mrežu za konačnih 3:1!

Za to vreme na niškom ''Čairu'', domaći Radnički je dočekao ekipu Mladosti iz Lučana i ostvario ubedljivu pobedu, rezultatom 3:0. 

Domaći tim je bolje započeo meč i u 19. minutu je poveo golom Vanje Ilića koji je šutirao sa dvadesetak metara, lopta je zakačila Tumbasevića, promenila pravac, dovoljno da prevari golmana Stamenkovića - 1:0.

Gosti iz Lučana su do izjednačenja mogli u samom finišu prvog poluvremena kada je Veličković sa ivice kaznenog prostora dobro šutirao, ali je lopta završila zamalo pored gola.

U nastavku, neizvesnost je trajala do 77. minuta, kada je Baleković ostao potpuno sam na levoj strani, Smajlagić ga je pravovremeno uočio i onda je Belakoviću ostao lakši deo posla u situaciji jedan na jedan sa golmanom Stamenkovićem - 2:0.

Samo minut kasnije, sve je rešeno. Bamidele je protutnjao kroz odbranu Lučanaca, ušao u kaznani prostor i iskosa sa desne strane savladao Stamenkovića za 3:0.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke