Radnički najbolji kada je najteže, Superliga ostaje u Nišu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.06.2023.
20:28
Izvor: Sportske.net

Nišlije uspele da pred svojim navijačima nadoknade dva gola zaostatka iz Inđije.

Sportske.net/Mladen Heleta
Sportske.net/Mladen Heleta

Povezane vesti

Fudbaleri niškog Radničkog večeras su kompletirali spisak učesnika Superlige za sezonu 2023/24.

Oni su u revanš-meču baraža pred svojim navijačima na ''Čairu'' savladali Inđiju sa 3:0 i tako nadoknadili dva gola zaostatka iz prvog meča (1:3).

Radnički je poveo u 24. minutu golom Miljana Škrbića. Jamkam je sa desne strane uputio centaršut, lopta je bila previsoka za Petrova, ali se odmah iza njega ''prišunjao'' Škrbić koji ''drop-kik'' udarcem šalje loptu u donji desni ugao - 1:0.

Inđija je u finišu prvog poluvremena ostala bez isključenog Janjića koji je dobio drugi žuti karton, pa su Nišlije imale brojčanu prednost od 43. minuta. Doduše, ne zadugo.

Na sličan način kao kod vodećeg, Radnički je stigao i do drugog gola. Stojanović je u 47. minutu centrirao sa leve strane, lopta je prebacila Škrbića, ali ju je dočekao Belaković i preciznim udracem pogodio mrežu - 2:0.

Ali, samo dva minuta kasnije Miljan Škrbić je dobio crveni karton, pa i Radnički nastavlja sa igračem manje! Neshvatljiva nervoza igrača Radničkog u tim trenucima. Belaković je najpre laktom bez lopte udario protivničkog igrača, pritrčao mu je Škrbić u nameri da ga podigne, stvorila se velika gužva, a sudija Milanović je procenio da je napadač Radničkog u tom metežu bio najratoborniji i zaslužio isključenje.

Ubrzo su se strasti smirile, a sjajnu šansu za treći gol Radničkog imao je Petrov posle još jednog odličnog centaršuta Stojanovića sa leve strane. Zahvatio je loptu glavom, gađao pod prečku, ali je golman Čupić uspeo da izbije loptu u korner.

Međutim, u 60. minutu Sava Petrov je iznudio jedanaesterac! Mijailović ga je sapleo na ivici kaznenog prostora, a posle VAR provere sudija Milanović je pokazao na belu tačku. Kapiten Saša Marjanović je izveo jedanaesterac, šutirao pod prečku za 3:0, što je rezultat koji je ekipi Radničkog omogućavao opstanak.

Veliku priliku da stigne do gola i eventualnih produžetaka, Inđija je imala u 86. minutu, kada je Desančićev udarac zaustavio povratnik na gol Radničkog Dragan Rosić sjajnom intervencijom, odbijenu loptu zahvatio je Stojanović, ali ju je poslao pored gola. Mnogo sreće za Radnički u tim trenucima!

Sudija Milanović je zatim odredio čak devet minuta nadoknade vremena, pa je drama na ''Čairu'' još potrajala.

Novu strepnju navijačima Radničkog doneo je Stanojević koji je u trećem minutu nadoknade vremena šutirao iskosa sa leve strane, gađao je same rašlje, ali je zamalo bio neprecizan!

Pokušavala je Inđija do kraja da izvrši što jači pritisak pred golom domaćih, iznudila je i par kornera, ali bez rezultata. Radnički je odbranio 3:0 i obezbedio opstanak.

Podsetimo, ranije danas je Radnik iz Surdulice takođe obezbedio opstanak u baražu, pošto je na svom terenu bio bolji od Grafičara (2:0).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke