Radnički počeo pripreme, Lalatović tražio pojačanja i otkrio gde ide Štulić?!

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 19.12.2022.
13:30
Izvor: Sportske.net

Niški tim se nakon 19 kola nalazi tek na 13. mestu Superlige sa 17 bodova.

Marko Djokovic/STARSPORT
Marko Djokovic/STARSPORT

Povezane vesti

Prozivkom koju je izvršio šef stručnog štaba Nenad Lalatović, a potom i
prvim treningom, FK Radnički Niš je juče počeo pripreme za drugi deo sezone .

Lalatović je svoje obraćanje medijima započeo pričom o neopohodnosti da
se na Čair što pre dovedu pojačanja.

"Potpuno iskreno sam rekao ljudima iz kluba, a sada i igračima, da bih ja voleo da ovde dovedem pet, šest novih fudbalera, da ostavim jedno petnaestak, a ostale bih raspustio. Da napravimo jedan moćan Radnički, kakav ja smatram da mora da bude. Svaki igrač mora da ima autoritet, da zna u svakom trenutku šta hoće. Oni moraju da imaju, ne jednog, nego dvojicu, trojicu vođa u svlačionici, da ne bude Nenad Lalatović vođa i na terenu i van njega, već da imamo igrače koji drže svlačionicu, kao što je nekad bio Vujadinović, ili pre njega Drinčić. Da ostali prema njima osećaju veliko strahopoštovanje i da im oni budu primer šta i kako treba da rade" rekao je Lalatović.

U prvom delu sezone dicispilina nije postojala, što je neprihvatljivo,
dodaje šef struke Nišlija.

"Fudbal se igra u oba pravca, greške moraju da se svedu na minimum. Protiv TSC-a imamo u prvom minutu posed lopte, poklanjamo im je i ni iz čega primamo gol, protiv Kolubare ovde isto iz našeg poseda, igrač se okliznuo i primamo gol, protiv Crvene zvezde olako dobijamo crveni karton, protiv Radničkog iz Kragujevca centaršut po zemlji sa strane, moja dva igrača promaše loptu. Nabrojao sam već sedam bodova. Zamislite koje su to individualne greške zbog odsustva koncentracije! Ti igrači imaju takva imena i prezimena da mi moramo da budemo u plej-ofu. Do njega je teško doći, zaostajemo osam bodova za prvim iznad crte, teško je to stići, ali se nadam da će uz fer suđenje, bolje nego do sada, biti na nama da li imamo kvalitet ili ne za taj plej-of. Mnogo volim Radnički, mora da igra dopadljiv fudbal, sa visokim presingom, da postiže više, a prima manje golova i da, po renomeu kluba, uvek bude među četiri najbolje ekipe u Srbiji", istakao je Lalatović.

Osvrnuo se i na moguće odlaske.

"Za Štulića sam i ja dobio informaciju da je sasvim blizu odlaska u Češku, treba još sve to da se realizuje oko obeštećenja... Skrenuo je pažnju na sebe, ima samo 21 godinu i pred njim je lepa karijera. Što se Škrbića tiče, ja sam ga doveo u Radnički, pre povrede bio je jedan od najboljih u timu, bio je na pragu odlaska u inostranstvo, klub je imao ponudu od 300.000 evra, povredio se neposredno pred realizaciju tog transfera. Ali, on sada ne igra godinu dana i trenutno ne može za nas biti pojačanje. Mi njega tek treba da vratimo u život, da vidimo u kakvom je stanju posle operacije oba kolena. Možda može da bude od pomoći nekih pola sata po meču, ali svih 90 minuta veliko je pitanje", naglasio je trener Nišlija.

Pričao je i šta nedostaje trenutnom timu.

"Želim igrače koji mogu posle od igranog pasa da nastave kretanje, da dođu do završnice, koji imaju bolju efikasnost, bolju igru jedan na jedan, bolju duel igru i bolje vazdušne duele. Takvi nam fale. Mislim da smo dosta nizak tim, na prekidu nikog nismo ugrozili. Centralni igrači su nam isto niski, vezni igrači su nam svi istog profila. Mesarović, Marjanović, Pejović, to je sve isti tip igrača. Oni su tehnički besprekorni, ali treba nam jedan viši koji može da stane iza njih, da dobije taj duel, da skine dugu loptu, da druga lopta bude više naša. Ja se nadam da ću takve imati na treningu već u narednih četiri, pet dana", dodaje Lalatović.

Ekipa će u Nišu biti do 12. januara kada će otići u Anataliju gde nastavlja pripreme. Tamo će odigrati bar četiri prijateljske utakmice, a protivnici su JagelonijaZiraBohemijans i Krila Sovjetov.

"Nadam se da ćemo i ovde odigrati dve utakmice do odlaska. U ove, prve dve nedelje radiće se dva puta dnevno, nedelja će biti slobodan dan, a akcenat će biti na fizičkoj spremi. Posle toga krećemo na uigravanje ekipe i što više kontrrolnih utakmica, u Turskoj će ih biti pet ili čak šest", završio je Lalatović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke