Radnički remizirao sa Metalistom u generalnoj probi

Autor: Mladen Heleta
petak 27.01.2023.
23:47
Izvor: Sportske.net

Niški tim je u Turskoj odigrao ukupno pet mečeva i upisao dve pobede, dva remija i poraz.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbaleri niškog Radničkog remizirali su bez golova sa ukrajinskim Metalistom iz Harkova u poslednjoj kontrolnoj utakmici na pripremama u turskom Beleku.

Bila je ovo izuzetno jaka provera za Nišlije protiv sedmoplasirane ekipe ukrajinskog šampionata. Utakmica je bila dinamična, iako se igralo po veoma jakom vetru, Radnički je imao četiri odlične prilike da dođe do pogotka, a u promašajima je prednjačio Petrov. Pretio je i Metalist u nekoliko navrata, ali su mreže ipak ostale netaknute.

Trener Radničkog Nenad Lalatović je Metalistu suprotstavio sledeći sastav: Stevanović, Varga, Andrić, Savić, Jamkam, Stefan Marjanović, Pejović, Mićin, Belaković, Petrov i Cvetković.

Andrić se povredio u 30. minutu, pa su umesto njega do kraja minutažu podelili Etongu i Đurišić. U poslednjih 15 minuta je zaigrao i Petrović umesto Cvetkovića. Ovo bi prema svemu sudeći trebalo da bude gro tima za prvi takmičarski meč naredne subote, mada tu treba dodati i Rosića i Štulića, koji su ranije napustili pripreme, pošto su bili u sastavu reprezentacije Srbije na prijateljskom susretu protiv selekcije SAD-a u Los Anđelesu.

Niški tim je u Turskoj odigrao ukupno pet mečeva i upisao dve pobede, dva remija i poraz.

Savladani su poljska Jagelonija sa 2:1 i ruska Krila Sovjetov sa 4:1. Remiji su upisani protiv ruskog Himkija i sada protiv Metalista, a oba meča završena su bez golova. Radnički je poražen od češkog Bohemiansa rezultatom 2:1.

Ekspedicija Radničkog se sutra vraća u Niš i već od ponedeljka kreću završne pripreme za nastavak sezone u Superligi Srbije.

Nišlije u subotu 4. februara od 14 sati dočekuju Mladost iz Lučana u 20. kolu domaćeg šampionata.

Radnički se nakon 19 odigranih kola nalazi na slabom 13. mestu sa 17 bodova na svom kontu. Cilj kluba je plasman u plej-of, a trenutno je od osme pozicije koja tamo vodi i na kojoj se nalazi imenjak iz Kragujevca udaljen osam bodova.                                                      

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke