Radnički se časno oprostio od Evrope

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 02.08.2018.
22:49
Izvor: Sportske.net

Nažalost, ništa od stopostotnog učinka naših klubova u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Povezane vesti

Crvena zvezda je juče lako izborila plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, Partizan i Spartak su danas imali više muka, ali su eliminisali svoje rivale u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, da bi poslednji na teren izašli fudbaleri niškog Radničkog.

Tim Nenada Lalatovića večeras je na svom ''Čairu'' igrao nerešeno, 2:2, protiv Makabija iz Tel Aviva, što Nišlijama nije bilo dovoljno za prolaz dalje, imajući u vidu poraz od 2:0 u prvoj utakmici.

Radnički je sasvim solidno ušao u večerašnji revanš. Predvođen raspoloženim Haskićem uspeo jeopasno da pripreti u par navrata, a najbolju priliku za vođstvo imao je Petar Grbić posle asistencije Haskića sa leve strane. Nažalost, bivši fudbaler Partizana je loše reagovao u toj situaciji, slabo je zahvatio loptu koju je Predrag Rajković lako zaustavio.

Ko zna šta bi bilo da je Radnički tada poveo, ovako su gosti preuzeli kontrolu i u periodu od 33. do 38. minuta praktično obezbedili plasman u narednu rundu takmičenja.

Prvo je Pankov postigao autogol, a onda je Atar u 38. minutu preciznim udarcem iakosa sa leve strane savladao Živkovića za 0:2.

Ipak, iako znbačajno uzdrmani, domaći fudbaleri su uspeli u finišu prvog poluvremena da konkretnije odgovore. Igrao se 44. minut, kada je odlični Stanisavljević sa nekih 17 metara uputio precizan šut u donji desni ugao gola golmana Rajkovića - 1:2.

Nepuna dva minuta kasnije, još jedna sjajna akcija Haskića, nova velika opasnost po gol gostiju, ali je Rajković sjajno reagovao.

Ipak, nije se dugo čekalo da Radnički izjednači. U 58. minutu meča, mladi Lazar Ranđelović sa leve strane asistira za Stanisavljevića, a ovaj iz okreta pogađa levu stativu, od koje se lopta odbija u mrežu - 2:2.

Koji minut kasnije, još jedan odličan pokušaj, bila je to prilika za potpuni preokret, ali Rajković još jednom sjajno interveniše.

U 74. minutu novi pokušaj Stanisavljevića, ali Rajković izbija loptu u korner i bila je to poslednja prava prilika za Radnički da večeras dođe do pobede.

Nišlije u tome nisu uspele, ali se nisu obrukale i aplauzima su fudbaleri Radničkog ispraćeni od strane svojih navijača.

Sve golove sa večerašnje utakmice možete da pogledate OVDE.

RADNIČKI: Živković, Stanković, Pankov, Crnomarković, Aksentijević, Ranđelović, Mićić, Noma, Stanisavljević, Grbić, Haskić.

MAKABI: Rajković, Dasa, Tivi, Amador, Saborit, Miča, Perec, Golasa, Šoenfild, Atar, Kjartanson.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 03.08.2018
00:20

Победило је искуство Израелаца.

avatar
MALI PLAVI
Thursday, 02.08.2018
23:00

Neiskustvo i neuigranost! Nadam se da će za sledeću sezonu Radnički napraviti bolji tim i da će biti stalan i zapažen učesnik evropskih takmičenja.