Radnički se obrukao pred Piksijem, blamaža za pamćenje!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 28.07.2022.
21:53
Izvor: Sportske.net

Tri puta su vodili, tri puta prokockali vođstvo, i to na kakav način.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbaleri Radničkog iz Niša eliminisani su već u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Oni su večeras pred svojim navijačima, ali i pred selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, poraženi posle penal-serije od Gzire junajted sa Malte!

Podsetimo, prvi meč je završen pre sedam dana na Malti rezultatom 2:2, a večeras isti rezultat posle 90 minuta, pa 3:3 posle produžetaka. Na kraju, 3:1 u penal-seriji za Maltežane koji su ostvarili najveći uspeh u klupskoj istoriji na evropskoj sceni i u sledećem kolu igraće protiv austrijskog Volfsbergera.

Kako je tekla utakmica u regularnih 90 minuta možete da pročitate OVDE, a onda je usledila kulimacija drame u produžecima i u penal-seriji.

Tek što je počeo prvi produžetak, Radnički je mogao do novoig vođstva, ali su se njegovi napadači spetljali u kaznenom prostoru Gzire. Ipak, krajem prvog produžetka Nišlije stižu do trećeg gola, i to iz jedanaesterca. Oboren je Ajdar u šesnaestercu gostiju, a kapiten Pejović je pogodio za 3:2 u korist Radničkog.

Opet se činilo da Radnički ima sve u svojim rukama, ali kao da Sivićev tim ne ume da završi utakmicu u svoju korist. Na ulasku u sam finiš drugog produžetka Samuraj je pogodio prečku, a u 117. minutu isti igrač donosi treće izjednačenje Gziri na ovoj utakmici! Opet je Tolordava izgubio korak u pokušaju da zaustavi napadače Gzire, ovoga puta mu je Samuraj pobegao i iskosa sa leve strane pogodio suprotni ugao za konačnih 3:3.

Odluka o putniku u treće kolo morala je zatim da padne tek posle penal-drame!

Prva serija: Pejović - prečka! Maksvel - 0:1, vodi Gzira!

Druga serija: Mesarović - 1:1, Mendoza - 1:2!

Treća serija: Mićibući - prečka! Pizani - 1:3!

Četvrta serija: Petrov - brani golman Gzire, Maltežani idu dalje!

Sve golove možete da vidite OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke