Radnički "skinuo prokletstvo" srpskih klubova

Autor: Mladen Heleta
petak 26.07.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Konačno pobeda.

Nenad Kotlajić/Radnički 1923
Nenad Kotlajić/Radnički 1923

Povezane vesti

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca sinoć su odigrali prvi evropski meč u istoriji i zabeležili su trijumf.

Oni su kao domaćini u Leskovcu savladali crnogorski Mornar iz Bara sa 1:0, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za UEFA Ligu konferencija. Strelac je bio Milan Aleksić u 71. minutu.

E sad, verovali ili ne, Kragujevčani su ovom pobedom prekinuli niz od 30 utakmica i 344 dana bez pobede bilo kog srpskog predstavnika u Evropi.

Pre Radničkog je trijumf upisao Partizan, 17. avgusta prošle godine, i to tek posle penala protiv azerbejdžanskog Sabaha. Osim crno-belih, Srbiju su prethodne sezone u Evropi predstavljala još četiri tima koja nisu zabeležila niti jednu pobedu.

Nadamo se da je sada Radnički "povukao nogu" i da će i on, ali i Crvena zvezda, Partizan, TSC i Vojvodina biti puno uspešniji u sezoni koja tek počela.

I još jedan neverovatan podatak. Radnički je prvi sprski tim koji je pobedio na stadionu "Dubočica" na međunarodnom meču. Ovde računamo i sve moguće reprezentativne selekcije Srbije koje su igrale u Leskovcu, a i naša A reprezentacija je tamo odigrala 2:2 sa Bugarskom u kvalifikacijama za nedavno završeni EURO u Nemačkoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zaboravljeni as
Friday, 26.07.2024
10:05

Prvi evropski ne kako ste vi rekli meč, jer niko se nije tukao tamo, već utakmicu, Radnički je odigrao davne 1969. godine a onda ponovo 70. Pitajte starije fudbalske asove u ovom gradu. Ovo vam je kao kad bi rekli da naša fudbalska reprezentacija nije bila treća na svetu a jeste. U Montevideu 1930.