Radnički, Voša ili Čuka - Ko će u Evropu i ko ima najlakši raspored? Pitaju se i Zvezda i Partizan!

Autor: Darko Mitrović
subota 04.05.2024.
17:10
Izvor: Sportske.net

Posle praznika počinju najzanimljivije borbe.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Još četiri kola ostalo je do kraja superligaške sezone, Crvena zvezda je već osigurala osvajanje sedme uzastopne titule, a osim šampiona, kao i prošle godine, još četiri ekipe će nas predstavljati na evropskoj sceni.

Sigurni su još Partizan i TSC, s tim što je još uvek neizvesno ko će sa druge, a ko sa treće pozicije na evropsku scenu, što je bitna razlika, jer drugo mesto donosi plasman u kvalifikcije za Ligu šampiona, a treće plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Za još dva preostala mesta na evro-sceni, bore se još tri ekipe, a to su kragujevački Radnički 1923, Vojvodina i Čukarički.

Na prvi pogled, Kragujevčani su u najpovoljnijoj poziciji, jer posle 33 odigrana kola imaju pet bodova više i od Vojvodine, i od Čukaričkog. Ali, ništa još nije rešeno kad su ove tri ekipe u pitanju.

Problem za Radnički je raspored u preostala četiri kola, jer će čak tri puta gostovati, i to protiv tri prvoplasirane ekipe, a na svom terenu će igrati još samo protiv Vojvodine, od koje je nedavno na ''Čika Dači'' poražen u polufinalu Kupa Srbije (0:1).

Tim Feđe Dudića je već napravio velike stvari ove sezone, ostvario istorijske rezultate, igra dopadljiv fudbal i zaista bi bila šteta da to i ne kruniše plasmanom u na evropsku scenu.

Za to vreme, Vojvodina ima mnogo povoljniji raspored, igraće tri utakmice na svom terenu, a jedino gostovanje imaće baš protiv Kragujevčana. S obzirom i na aktuelnu formu, ali i na pomenuti raspored koji možete da vidite u prilogu, realno je očekivati da Vojvodina bar zadrži peto mesto, ako ne ostvari i više od toga. A ako u tome ne uspe, imaće šansu i u finalu Kupa Srbije protv Crvene zvezde protiv koje je nedavno na ''Karađorđu'' remizirala bez golova.

Utisak je da će najteže ipak biti Čukaričkom, kako zbog bodovnog zaostatka, tako i zbog teškog rasporeda koji je sličan onom koji ima Radnički.

I ''brđani'' će imati tri teška gostovanja, a jedino će ugostiti ekipu Partizana koju su nedavno već savladali na Banovom brdu i koja je u velikom padu forme posle pet vezanih poraza.

Na kraju da napomenemo da ako Radnički i Čukarički na kraju budu imali isti broj bodova, bolje će biti plasirani Kragujevčani, zbog boljeg plasmana na kraju preliminarnog dela sezone. Takođe, ''brđani'' bi bili lošije plasirani i od Vojvodine ako na kraju sa njima budu imali isti broj bodova, a ako na kraju Vojvodina i Radnički budu izjednačeni, Novosađani će imati prednost, jer su uoči plej-ofa bili ispred Kragujevčana na tabeli.

Takođe, treba imati u vidu i još jednu napomenu - ako Vojvodina osvoji Kup Srbije, a u Superligi završi na šestom mestu, petoplasirana ekipa iz Superlige ne bi izborila plasman na evropsku scenu.

34. kolo:

TSC - Radnički 1923
Vojvodina - Čukarički

35. kolo:

Crvena zvezda - Radnički 1923
Vojvodina - Napredak
TSC - Čukarički

36. kolo:

Radnički 1923 - Vojvodina
Čukarički - Partizan

37. kolo: 

Partizan - Radnički 1923
Vojvodina - Mladost
Crvena zvezda - Čukarički

-

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke